Hrvatice protiv svjetskih i europskih prvakinja: Trebamo više raspoloženijih igračica

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.12.16. | 08:22

Hrvatske rukometašice večeras očekuje drugi nastup na Europskom prvenstvu u Švicarskoj.

Nakon uvodnog poraza od aktualnih olimpijskih pobjednica Ruskinja, pomlađena hrvatska reprezentacija večeras igra svoju drugu utakmicu u skupini D. Protivnice Hrvatskoj su Norvežanke, aktualne svjetske i europske prvakinje.

Olimpijske pobjednice prejake za pomlađenu Hrvatsku na startu Eura

Norveška je u prvom susretu na Euru svladala Rumunjsku sa 23:21.

S Rumunjskom su pokazali da su stvarno trkački dominantne, kao i da mogu igrati 'u mraku' i dobro se poznaju. Koriste svaku malo situaciju za šut, uopće nema veze je li šut završio golom ili ne, one od toga ne odustaju“, kazao je u analizi večerašnjih protivnika izbornik hrvatske reprezentacije Goran Mrđen.

Što se njegovih djevojaka tiče, zna što im je činiti.

Zabili ili ne zabili pogodak, moramo se vraćati nazad. To stalno govorim otkad se bavim ovim poslom. Možeš reći da ne postigneš pogodak jer ti netko smeta, možda igrač ili vratar, ali nitko ti ne smeta da se vraćaš. Nema nikakvih rupa, brda i dolina, već se samo trebaš vratiti nazad“, jasan je Mrđen.

To je prvi način kako se suprotstaviti jakim Norvežankama, a drugi?

Da protok lopte bude bitno bolji. Kada nam je protiv Ruskinja protok bio bitno bolji, lagano smo im zabijali golove u odnosu na početak utakmice. Koliko god njihova obrana možda djeluje malo pliće, a one niže, agresivne su i znaju točno u svakoj situaciji što rade. Neke situacije i namjerno rade“.

Hrvatsku večeras čeka težak zadatak, ali u našim se redovima ne predaju.

Ako smo cijelo vrijeme najavljivali da nećemo odustati i da možemo igrati, onda nećemo. Trebamo više raspoloženijih igračica jer su neke igračice bile malo zatečene Europskim prvenstvom. Ne prozivam ih u smislu da nisu valjale. U svakom slučaju nam na tu obranu treba šut Mičijević. Treba nam i bolje raspoložena Debelić, koja je isto tako kao debitant bila malo zatečena, ali ne mislim ništa loše. Bila je to prva utakmica. U svakom slučaju, one će sigurno stisnuti, njima trebaju dva boda, ali nadam se dobroj utakmici“, poručio je Mrđen.

Hrvatska i Norveška do sada su igrale pet puta na velikim natjecanjima, a Hrvatska ima dvije pobjede, na Europskom prvenstvu 1994. godine i na svjetskoj smotri u skupini tri godine kasnije. Nakon toga, na tri Svjetska prvenstva, 2005., 2007. i 2011. godine smo izgubili. Prije pet godina je to bilo u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva sa 30:25.

Norvežanke su poznate po polukontri i kontri, koju moramo spriječiti. Moramo se vraćati se nazad. Bez obzira što su individualno jake, i u obrani i u napadu, moramo se bacati na glavu, do zadnjeg atoma snage, prvenstveno u napadu i pokušati ih nekako nadmudriti. Znamo kako one igraju. Nadam se da ćemo pokušati promijeniti našu igru u napadu i da ćemo im zabiti golove, što je jednostavnije“, kazala je naša igračica Ekaterina Nemaškalo.

Dobro su snimili protivnice.

Na njihovoj lijevoj strani, dosta zadnji izlazi duboko. Baš smo komentirali kako ima dosta lopti na desno krilo, kao višak ili sa sredine ili sa lijevog vanjskog da se baci ali opet bi to mogao biti rizik jer su one toliko brze da to mogu čak i stići. Zato moramo paziti da nemamo tehničkih pogrešaka u napadu, da ne pogriješimo u dodavanju i realizaciji, kako one ne bi istrčale svoje poznate kontre“.

Utakmica drugog kola skupine D na Eruopskom prvenstvu u Švedskoj između Hrvatske i Norveške igra se večeras s početkom u 20:45. Na taj se susret možete kladiti OVDJE.

Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu 2016. u Švedskoj:

7.12.2016. 20:45 sati, Hrvatska – Norveška
9.12.2016. 18:30 sati, Hrvatska – Rumunjska

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ekaterina NemaškaloGoran Mrđeneuropsko prvenstvo rukometašica 2016europsko prvenstvo rukometašicarukometHrvatska ženska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti