HRS smijenio Babića, Balića i Metličića!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.01.17. | 16:01

Upravni odbor HRS-a nakon gotovo dva sata vijećanja smijenio je stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije.

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza, na čelu s Tomislavom Grahovcem i Zoranom Gopcem, na izvanrednoj sjednici donio je odluku prema kojoj je smijenio Željka Babića, Ivana Balića i Petra Metličića.

UO je vijećao gotovo od dva sata, a jedina točka dnevnog reda bila je rasprava o povjerenju izborniku Babiću, koordinatoru za muški rukomet Baliću te stručnom stožeru reprezentacije. Na sjednicu nisu bili pozvani ni Babić ni Balić.

Odluka o nepovjerenju je donesena jednoglasno sa svih 15 glasova.

Upravni odbor HRS-a jednoglasno je izglasao nepovjerenje izborniku hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Željku Babiću, kao i cijelom stručnom stožeru, uključujući i koordinatora za muški rukomet Ivana Balića te se istima raskidaju ugovorni odnosi s HRS-om s današnjim datumom.

Raspravljalo se o budućim kandidatima za mjesto izbornika, ali odluka o novom izborniku i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske reprezentacije bit će donesena u roku od mjesec dana kada se obave razgovori s potencijalnim kandidatima“, priopćili su iz Saveza.

„Novi izbornik moći će predložiti koga god želi za stručni stožer“, rekao je nakon sjednice Upravnog odbora predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac

Ime novog izbornika trebali bismo dakle znati kroz mjesec dana.

Babić, Balić i Metličić su podsjetimo, s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj zauzeli četvrto mjesto, nakon što su prvo u dramatičnom polufinalu izgubili od Norveške, a potom u susretu za brončanu medalju od Slovenije.

Odmah po završetku Svjetske smotre počela su nagađanja kako će se HRS zahvaliti stručnom stožeru na suradnji, a spominje se mogući povratak Line Červara, pa čak i Slavka Goluže.

Babić je tako iz drugog pokušaja napustio hrvatsku klupu. Podsjetimo, ostavku je podnio nakon ispadanja s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru u četvrtfinalu. Ostavka nije prihvaćena i Babić se vratio na klupu. No, ne zadugo.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaPero MetličićIvano BalićŽeljko Babić

Ostale Vijesti