HRS odlučuje o novom izborniku: Bivši Golužin pomoćnik glavni kandidat

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 27.02.15. | 11:39

Danas će se održati sastanak Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza na kojem će se raspravljati o nasljedniku Slavka Goluže.

Još nakon poraza od Poljske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru bilo je izvjesno da će Slavko Goluža napustiti klupu Hrvatske. Kada je to i službeno potvrđeno, vodstvo HRS-a krenulo je s reorganizacijom. Prvo je stigla potvrda da Ivano Balić od 1. srpnja preuzima ulogu Zorana Gobca kao koordinatora muškog rukometa, a onda su počele špekulacije oko novog izbornika.

Izborničku funkciju trebao je preuzeti Zvonimir Noka Serdarušić, koji je i sam u nekoliko navrata izjavio da je spreman za taj posao, a pored njega je trebao sjediti i učiti bivši legendarni reprezentativac Pero Metličić u ulozi pomoćnog trenera. Međutim, nakon što je Gobac otišao u Njemačku na sastanak s Balićem, došlo je do zaokreta i Noka je odjednom ispao iz svih kombinacija.

Čini se da je sada najizgledniji kandidat za izbornika 43-godišnji Željko Babić, aktualni trener Meškova iz Bresta. Riječ je o perspektivnom mladom hrvatskom treneru, koji je bio pomoćnik Slavku Goluži u reprezentaciji, a nekada i u Zagrebu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaŽeljko BabićZoran GobacPero MetličićIvano BalićSlavko GolužaZvonimir Noka Serdarušićrukomet

Ostale Vijesti