Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Horvat: Drago mi je zbog Gadže, pobijedili smo u dvoboju dvije ranjene momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 17:32

Izbornik je bio zadovoljan nakon prve pobjede u drugom krugu Eura

Hrvatska je uspjela dobiti utakmicu punu uspona i padova protiv Islanda, naši rukometaši popravili su dojam nakon dva poraza u drugom krugu Eura i zasluženo proslavili ovu pobjedu.

„ Pobijedili smo u teškoj utakmici dvije ranjene momčadi, borba je bila velika, nije bilo lijepo za gledanje. Improvizirali smo ,iščupali smo se u prvom dijelu. Vratili smo se sa igrom sedam na šest, uspjeli dobiti i momci su to zaslužili. Napad nam nije štimao u prvom dijelu, Cindrić i Marić su teško igrali zbog umora i jer su 10 dana bili zatvoreni u sobi, mučili su se i bili teški na nogama. Ali, igrali smo dobru obranu 6-0 i malo 5-1, uzeli smo Srnu koji se dobro razumije s Gojunom, pokazali srce i pobijedili“ rekao je izbornik netom nakon pobjede.

Pojasnio je kako je došlo do pada u igri nakon vodstva od pet golova prednosti.

„Dolazi do umora pa ulazimo u rotacije, a ovi što igraju nisu uigrani. To nas stalno prati, ali drago mi je da smo dobro igrali sedam na šest i da je Gadža zabio za pobjedu. Imali smo i Pešića, moram stati u zaštitu vratara jer su stalno ispred sebe imali novu obranu, nisu imali mini dogovore, stalno je ispred njih bio netko novi“ dodao je Horvat.

 Gol za pobjedu postigao je srednji vanjski Ante Gadža, mada nije previše igrao uspio je u završnici najprije asistirati Načinoviću pa donijeti pobjedu Hrvatskoj

Sretni smo zbog pobjede, igrali smo odlično protiv Danske i izgubili, danas smo pokazali da uz istu borbenost i obranu možemo do pobjede. Čudno je prvenstvo , puno nas je nedostajalo, a izostanak igrača kao Duvnjak ili Mamić, da ne nabrajam dalje, osjetio bi se u svakoj reprezentaciji. Teško se bilo uigravati, ali mislim da smo položili na testu karaktera. Danas su nam puno pomogli Gojun i Čupić, stariji igrači, održali su nam govor što znači igrati za reprezentaciju, kakvu tradiciju imamo i kakvo nasljedstvo imamo. To nam je puno pomoglo, što su rekli ostat će u svlačionici. Osobno mi je možda nedostajalo samopouzdanja, nije lako igrati kada se stalno mijenjaju vanjski igrači, ali mislim da će sve to ići na bolje“ rekao je Gadža.

 


 


Tagovi

Hrvoje HorvatAnte Gadža

Ostale Vijesti