Gobac: U sportu nema slučaja, neke smo stvari morali promijeniti

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.03.17. | 14:16

Javnosti se na konferenciji za medije obratio i izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Zoran Gobac.

Hrvatska rukometna reprezentacija će na pohod na Europsko prvenstvo 2018., koje se početkom sljedeće godine igra u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, krenuti s novim izbornikom, proslavljenim Linom Červarom koji je Hrvatsku vodio od 2002. do 2010. te je s Kaubojima osvojio olimpijsko i svjetsko zlato, dva svjetska i dva europska srebra.

>> Vratio se Lino: Moram razgovarati s Balićem, još nemam pomoćnike

„Za postići vrhunski rezultat potrebno je jako puno odricanja i žrtve. Igrač mora biti rođeni natjecatelj, bez tog segmenta nema uspjeha, kako u rukometu tako i u životu. I to je moj zadatak, moram pronaći beskompromisne borce, igrače i ljude koji su spremni dati sve, možda čak i više od toga kako bismo došli do pozitivnog rezultata“, rekao je na konferenciji za medije iskusni stručnjak i nastavio.

„Iako sam 40 godina u rukometu, željan sam dokazivanja, prihvaćam izazove i gladan sam svega. I danas, nakon što završi konferencija i kada se zaputim u Makedoniju, ja ću učiti, proučavati rukometnu igru. Učenje nikada ne prestaje, jedino ulaganjem u sebe možemo postići kvalitetan rezultat. I kada mislimo da smo jaki, moramo biti samokritični, raditi na nedostacima. Uvijek se moramo poboljšavati, težiti da budemo bolji. Ne postoji konačni poraz osim odustajanja, odnosno da si oduzmemo pravo na borbu. Također, ne smijemo se prerano veseliti, to me je naučio moj bivši igrač Kiro Lazarov. Treba čekati kraj!“, rekao je u svojem stilu Červar.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, te glavni tajnik Saveza, Damir Poljak. Sva trojica iskazala su veliko zadovoljstvo povratkom Červara na izborničku klupu, a standardno razgovorljiv bio je prvi čovjek hrvatskog rukometa, Gobac.

„Siguran sam da će Lino uvesti pozitivne promjene u reprezentaciji, da ćemo dobro surađivati i pripremiti se za Euro u Hrvatskoj. Njegov povratak u hrvatski rukomet bio je zamišljen na drukčiji način. Plan je bio postaviti ga na poziciju savjetnika, no zbog situacije u kojoj se Hrvatska nalazi, pred velikim događajem i izazovom, potrebno je bilo postaviti ga na mjesto kormilara izabrane vrste“.

Hrvatskoj je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu Francuskoj medalja pobjegla „za dlaku“, u polufinalu smo u dramatičnoj utakmici izgubili od Norveške, a u utakmici za treće mjesto neočekivano se raspali i doživjeli poraz od Slovenije. Hrvatska na domaćem terenu sljedeće zime ne može pobjeći od uloge pretendenta za medalju, da ne napišemo naslov.

„Nitko ne može garantirati medalju, no možemo garantirati da ćemo se maksimalno boriti, dati sve od sebe. Moramo reprezentaciju dodatno približiti navijačima u Dalmaciji, Hercegovini. Ne želimo biti kao neki drugi savezi koji rade na razdoru sjevera i juga“.

Červar je rekao kako će porazgovarati s bivšim stručnim stožerom i nije odbacio mogućnost da netko od njih također sudjeluje u radu reprezentacije. Što o tome misli Gobac?

„Zahvalio bih se bivšem stožeru, Željku, Ivanu i Peri. No, moram reći kako su se neke stvari mogle postaviti drukčije. U Francuskoj nismo uspjeli izbalansirati momčad, imali smo medalje u džepu, a smatram kako u sportu nema slučaja. Ne možeš ući u reprezentaciju nakon dvije dobre utakmice. Sve ti se vrati, na pozitivan ili negativan način. Neke stvari smo morali promijeniti. Červar će sam odrediti stožer, nitko mu se neće miješati u izbor. Mi ćemo Červaru i njegovim pomoćnicima osigurati maksimalne uvjete. On je iskusni čovjek koji će dati sve od sebe i motivirati kompletnu naciju“, zaključio je Gobac. 

Piše: Niko Rukavina

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Lino ČervarZoran Gobachrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti