Reuters/Pixsell
Reuters/Pixsell

Germanijak doznaje: Pet tisuća navijača spremno za rušenje Francuza, Parižani bez braće Karabatić, a Goluži se vraća bitan adut

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 07.02.23. | 19:19

Pobjedama protiv Wisle, Veszprema i remijem protiv Dinama iz Bukurešta Zagreb ima priliku za osminu finala Lige prvaka

Srijeda navečer u Zagrebu je rezervirana za ono što bi trebao biti rukometni spektakl s redovima pred blagajnama, ma koliko god ulaznica koštala. Liga prvaka, PSG, hrvatski prvak u pozitivnom ritmu i... Ulaznice su besplatne! Na utkamicama do sada ove sezone nije bilo više od dvije i pol tisuće navijača, ali susret Zagreba s elitnim drušvom iz Pariza se zaista isplati doći pogledati. Jasno je da neće biti 15 tisuća navijača kao što je bilo do prije nekoliko godina, jasno je da su tome pridonijeli dosta loši rezultati Zagreba u Europi, ali posljednji, pozitivni, hrabri, trebali bi biti dovoljni da u srijedu navečer uživo gledate Ligu prvaka u Hrvatskoj, naravno, ako ste u mogućnosti doći.

Kako doznaje Germanijak, najtrofejniji rukometaš u povijesti, Nikola Karabatić, ovoga puta ipak neće zaigrati iako su se mnogi nadali da će ga posljednji puta gledati uživo kako igra u Areni. Naime, on vuče ozljedu još od SP-a, a među ozlijeđenima nije sam. Nema niti njegovog brata Luke koji je ozljedu zaradio u posljednjoj utakmici koju je igrao, u Kupu protiv Chartresa.

REUTERS/PIxSELL Nikola Karabatić oduvijek je bio ime koje je 'palilo' hrvatske igrače i navijačeREUTERS/PIxSELL Nikola Karabatić oduvijek je bio ime koje je 'palilo' hrvatske igrače i navijače


NIJE NI PSG ŠTO JE NEKADA BIO...

PSG u Zagrebu. U posljednje vrijeme tek poluatraktivna rečenica uz promišljanja kako je Zagreb daleko od konkurentne momčadi naspram francuskog giganta i otvaranje teme 'ma taj PSG ima tamo nekog vlasnika i rasipa se novcem, sve je to umjetno'. Bilo kako bilo, daleko je to od misli koje bismo htjeli da ta rečenica pobudi u zagrebačkim navijačima.

Doduše, ako ćemo gledati posljednje putanje, Zagrebova je od dolaska, odnosno, povratka Slavka Goluže na klupu uzlazna, dok je ona PSG-a ipak nešto silaznija ili barem stagnirajuća unatoč tome što su i dalje vodeća momčad u skupini A ispred Veszprema i Magdeburga. Za vikend je PSG jedva svladao Chartres Metropole 37:35 u Kupu Francuske, prije toga u prvenstvu jedva prošao Nantes 33:32, a ranije mu je Montpellier nanio poraz 31:30. Naravno, koliko god 'knap' bile njihove pobjede, i dalje se bodovi i prolasci pišu, no dobar su pokazatelj da nije to onaj PSG koji je do prije koju godinu gazio sve ispred sebe. Ipak, Zagreb su u posljednjem međusobnom ogledu dobro pregazili. U Parizu je bilo 40:31, ali bilo je to i razdoblje 'suše' za Zagrebaše.

Sada je priča drugačija. Pobjedama protiv Wisle, Veszprema i remijem protiv Dinama iz Bukurešta Zagreb ima priliku za osminu finala. Bio je to cilj i s Obrvanom na klupi, ali smjer nije bio takav dok hrvatskog prvaka nije preuzeo bivši izbornik Slavko Goluža. Siguran u svoj posao u Zagrebu javno je rekao i da ne želi mjesto novog izbornika Hrvatske pa će sada biti 'prvi vanjski' pomoćnih Perkovcu u nadi da će igrači Zagreba nositi našu reprezentaciju.

Za to trebaju biti spremni, uigrani i samouvjereni, a Goluža kaže da im toga ne nedostaje pred Parižane i da su koncentrirani na sebe. Osim toga, bivši 'Francuz' Jakov Gojun uvjerava da ovo nije onaj PSG od prije i da se protiv ovoga da igrati, a da sve zvuči još bolje, Zvonimir Srna opet je na raspolaganju Goluži.

"Sjajna su ekipa, bez daljnjega. Skautirali smo ih, smatram da imamo dosta dobre informacije o njima, a zadnja koju smo primili da im se u igru vratio desni vanjski Dominik Mathe koji je dugo izbivao zbog ozljede križnih ligamenata. Pogledao sam i utakmicu kupa francuske u kojoj su prije dva dana bili bolji od Chartresa, iako su odmarali neke igrače poput Nikole Karabatića i Kamila Syprzaka. O njima zaista sve najbolje, ali ja se u ovom trenutku više fokusiram na nas i na to kako će naši dečki najbolje odigrati ono što smo ovih dana pripremali", kazao je Goluža u najavi utakmice.

PIXSELLPIXSELL

Dodajmo i kako je Paris Saint-Germain je odradio i dva produženaj ugovora. Jedan sa Španjolcem Ferranom Soléom za još jednu sezonu, a drugi s Nikolom Karabatićem, trostrukim olimpijskim pobjednikom koji se nada da će preko ovoga produljenja dokazati da je spreman i dalje igrati za Francusku i nastupiti na OI u Parizu. Što se Zagreba tiče, za sada je jedino sigurno da Željko Musa odlazi na kraju sezone u Švicarsku gdje će se u Luzernu pridružiti Marinu Šipiću. Utakmica PPD Zagreba i PSG-a na rasporedu je u srijedu 8. veljače, s početkom u 18.45 sati u Areni.


Tagovi

Nikola KarabatićPSGLiga prvakaPPD Zagreb

Ostale Vijesti