Jan Woitas/DPA
Jan Woitas/DPA

Germanijak doznaje: Amaterski gaf hrvatskog prvaka! Zagreb zaboravio prijaviti pojačanje za Europu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 21:40

Tek što je debitirao, Goluža ga nije mogao iskoristiti u najbitnijem ispitu...

RK Zagreb je pobjedom otvorio domaće prvenstvo, predstavio novog glavnog sponzora, a onda je na red došao i onaj najuzbudljiviji dio - Liga prvaka! Okrugla, 30. sezona u kojoj je hrvatski prvak član najelitnijeg klupskog natjecanja započela je porazom i jednim amaterskim potezom. Naime, Zagrebaši su za nastup u Europi zaboravili prijaviti ovoljetno pojačanje - Patryka Walczaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Walczak je u Zagreb stigao iz lisabonskog Sportinga, gdje je uz Suhležnika i Faljića kompletirao poziciju kružnog napadača. Debitirao je u službenoj utkamici odmah u prvom kolu Premijerke u pobjedi nad Moslavinom, ali ga Goluža nije imao na raspolaganju u utakmici protiv njemačkog prvaka Kiela.

Srnu ste, unatoč tome što na pripremama nije skupio nastupe zbog zdravstvenih problema, dosta raubali danas, a Walczaka nije bilo. Kako to?, upitali smo Golužu na presici nakon utakmice.

"Mislim da je administrativni problem neki, nisam ga imao na raspolaganju, nisam stigao o tome razmmišljati, odmah sam se okrenuo pripremanju utakmice na drugi način", kratko je odgovorio Goluža pa smo preko svojih izvora doznali - netko u klubu, nismo doznali imenom i prezimenom tko - nije Poljaka prijavio za igranje europskih natjecanja. Prema reakciji trenera na naše pitanje rekli bismo da je pogreška iznenadila i njega.

"Ambicija je osvojiti oba domaća trofeja i pokušati napraviti što bolji rezultat u Ligi prvaka. Vjerujem da ova ekipa ima kvalitetu i veselim se novim izazovima", kazao je Walczak pri potpisu jednogodišnjeg ugovora, ali čini se da će rezultat u Ligi prvaka, kakav god on bio, Poljak morati gledati s tribina.



Tagovi

RK ZagrebRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti