EHF predstavio Zagrebovu zvijezdu u usponu i jednog od najboljih strijelaca Luku Šebetića

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.03.16. | 15:16

Luka Šebetić je prije pet godina odradio svoju prvu sezonu u Ligi prvaka, a danas je vrlo važan kotačić momčadi hrvatskog prvaka.

21-godišnji desni vanjski ove sezone dijeli drugo mjesto na listi strijelaca rukometaša PPD Zagreba u Ligi prvaka. Zabio je 38 pogodaka, kao i kapetan Zlatko Horvat, dok je na prvom mjestu Domagoj Pavlović sa 48 golova.

Potvrda dobre forme Luke Šebetića stigla je u utakmici posljednjeg kola u skupini Lige prvaka protiv Kiela, kada je zabio osam pogodaka u devet pokušaja i bio je najbolji igrač hrvatskog prvaka. Zagrebaši su izgubili taj susret ali njegov je nastup ostao upamćen.

Zbog odlične je predstave Šebetić zaslužio malo medijskog prostora na portalu Europske rukometne organizacije i EHF-ove Lige prvaka, koja je objavila intervju s njime, uz podsjetnik kako je prije pet godina odigrao svoju prvu sezonu u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Tada je Šebetić imao samo 17 godina ali je već tada pokazao veliki talent, koji ga je odveo do seniorske momčad. U svojoj prvoj sezoni je postigao samo jedan pogodak, ali sada je jedan od najboljih strijelaca Zagreba sa 38 pogodaka i nema namjeru zaustaviti se na tome“, piše EHF, hvaleći ga za odličan nastup protiv Kiela.

Što se rezultata tiče, ova utakmica nije bila previše važna jer su obje momčadi već osigurale prolaz u skupini, ali igranje u Ligi prvaka i sjajna atmosfera u Sparkassen-Areni su uvijek nešto posebno. Drago mi je da sam igrao zbilja dobro i da sam mogao pomoći svojoj momčadi“, rekao je Šebetić za ehfcl.com.

Luka je nakon ozljede imenjaka Stepančića, koji na kraju sezone odlazi u PSG morao preuzeti stvari u svoje ruke u desnoj strani napada Zagreba i treneru Veselinu Vujoviću se višestruko vratilo ukazano povjerenje. Šebetić je u osmom kolu Lige prvaka završio u najboljoj momčadi kola zahvaljujući osam pogodaka protiv Flensburga. Pokazalo se da je Zagreb u susretu protiv Flensburga izgubio jednog sjajnog igrača, a u drugom okršaju protiv njemačke momčadi, dobio jednako dobrog igrača.

Emocije su mi bile pomiješane nakon ozljede Stepančića, ali na to sam gledao kao nešto što se ne može promijeniti. Od prve utakmice sam si rekao da moram ići utakmicu po utakmicu. Neke utakmice su bile bolje, neke lošije, ali sam sve u svemu zadovoljan sa svojim nastupom i napretkom, pa ću tako i nastaviti“.

A na tom putu više se neće morati boriti sa Stepančićem, koji je već dogovorio odlazak u PSG.

Sigurno je da će mi biti daleko lakše u sljedećoj sezoni jer ću znati koja mi je uloga u momčadi. Tijekom ove sezone sam se pripremao za to. Uvijek je lakše preuzeti ulogu kada ste upoznati s njom“, rekao je Šebetić.

Dobre nastupe su ga odvele i do mjesta u reprezentaciji, pa je tako uslijedila i pozivnica za Europsko prvenstvo u Poljskoj. U momčadi Željka Babića mu se dogodila slična situacija kao i u Zagrebu. Bio je 'zamjena' za kapetana Marka Kopljara koji se borio s problemima s koljenom tijekom cijelog prvenstva, pa je Šebetić imao dobru priliku da pokaže što može i zna i u reprezentaciji.

Osvojio sam brončanu medalju u svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu i izbornik Babić mi je dao ulogu i minutažu koja nije bila nevažna. Jako mi je drago da je ovako ispalo“.

Šebetić se našao i na novom popisu Babića za kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u kojima će Hrvatska igrati protiv Danske, Norveške i Bahreina.

Igranje u Ligi prvaka je sigurno imalo velik utjecaj na moje nastupe za reprezentaciju“.

Šebetića, zajedno sa suigračima u Zagrebu ovog mjeseca očekuje težak raspored ovog mjeseca. Prvi ispit je osmina finala Lige prvaka protiv Rhein-Neckar Löwena. Nakon toga hrvatskog prvaka očekuje završni turnir regionalne SEHA lige.

Usmjereni smo na našeg sljedećeg protivnika u Ligi prvaka. Rhein Neckar Löwen je na vrhu Bundeslige u ovom trenutku, ali pripremit ćemo se najbolje što možemo i psihički i fizički. Navijačima mogu samo obećati jedni stvar, a to je vrhunski rukomet“, zaključio je Šebetić.

Utakmica osmine finala EHF Lige prvaka između PPD Zagreb – HC Rhein Neckar Löwena na rasporedu je u subotu 19. ožujka s početkom u 20 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Luka ŠebetićEHF Liga prvakaEHFPPD Zagreb

Ostale Vijesti