Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Egzotika u 32. godini, bivši reprezentativac novi angažman pronašao na obali Perzijskog zaljeva

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 22.06.24. | 08:30

Pamtimo ga po sjajnom izdanju na SP-u 2017. godine, kada zbog nedozvoljene izmjene nije bio u mogućnosti donijeti Hrvatskoj plasman u veliko finale

Zanimljiv transfer stiže nam s rukometne tržnice. Bivši hrvatski reprezentativac Stipe Mandalinić od sljedeće će godine igrati u Kuvajtu, a novi poslodavac mu je Burgan. Kako je naveo Handball Arabic, splitski bombarder potpisao je ugovor na jednu sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mandaliniću će ovo biti prvi klub van Europe, a dosad je igrao za Split, Karlovac, Zagreb, Fuchse Berlin, Eurofarm Pelister, dok je posljednje dvije sezone igrao za atenski AEK.

Nažalost, Mandalinićevu vrlo obećavajuću karijeru prilično su poremetile ozljede. Bio je dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj, kada je trebao donijeti Hrvatskoj plasman u finale. Bila je to utakmica protiv Norveške, Hrvatska je u zadnjoj sekundi kod neriješenog rezultata izborila sedmerac i Željko Babić je pozvao Mandalinića da ustane s klupe i izvede sedmerac.

Nažalost, izmjena nije bila dopuštena jer je isteklo vrijeme, sedmerac je izveo Zlatko Horvat i bio je to njegov najteži promašaj u karijeri, a Hrvatska se raspala u produžecima, kao i u utakmici za brončanu medalju. Mandalinić je bio dio reprezentacije i na europskom prvenstvu 2018 u Hrvatskoj. Tada se, navodno, posvađao s Linom Červarom i od onda ga nije bilo u redovima reprezentacije u službenim utakmicama.

S reprezentacijom ipak ima jednu osvojenu medalju, brončano odličje sa Svjetskog prvenstva 2013. godine u Španjolskoj. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaStipe Mandalinić

Ostale Vijesti