Duvnjak ponovno u konkurenciji za najboljeg rukometaša svijeta

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 11.05.16. | 14:27

Međunarodni rukometni savez je objavio imena kandidata za najboljeg rukometaša i rukometašicu godinu u 2015. godine, a među njima se našao i jedan hrvatski reprezentativac.

Domagoj Duvnjak se u izboru krovne međunarodne rukometne organizacije našao u društvu petorice kandidata koji konkuriraju za prestižnu nagradu najboljeg rukometaša svijeta u prošloj godini.

IHF-ov žiri je osim člana Kiela i hrvatske reprezentacije u birano društvu uvrstio i dvojicu Francuza - Thierryja Omeyera i Nikolu Karabatića te jednog reprezentativca Katara - Rafaela Capotea i Danske - Mikkela Hansena. Ukupno su na listi trojica igrača PSG-a - Omeyer, Karabatić i Hansen.

U konkurenciji rukometašica, za prestižnu se titulu bore Norvežanke Heidi Loke i Nora Mork, Rumunjka Cristina Neagu, Nizozemka Cornelia Nycke Groot i Poljakinja Karolina Kudlacz-Gloc.

Među nominiranima njih šest je IHF-ovu nagradu osvojilo najmanje jednom. Duvnjaku je ovo treća nominacija, a nagradu je osvojio jednom - 2013. godine.

Glasovanje je otvoreno do kraja ovog mjeseca, 30. svibnja, na službenim stranicama IHF-a, a svoj glas možete dati OVDJE.

Nominirane rukometašice:

Cristina Neagu
Heidi Løke
Nora Mørk
Cornelia Nycke Groot
Karolina Kudlacz-Gloc

Nominirani rukometaši:

Mikkel Hansen
Nikola Karabatić
Thierry Omeyer
Rafael Capote
Domagoj Duvnjak

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

IHFMikkel HansenNikola KarabatićThierry OmeyerKielDomagoj Duvnjak

Ostale Vijesti