Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Duvnjak: “Ovo je dobra opomena, a ono što je Martinović napravio mogu samo veliki igrači”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 16:07

Naši su rukometaši pokazali da nikada ne odustaju

Hrvatska je nakon velike muke slavila protiv Japana 30-29 nakon što smo na poluvremenu imali pet golova zaostatka. Lovro Mihić je zabio četiri gola.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Otvaranje turnira uvijek je teško, naša ekipa je puna debitanata, ali probili smo led i bit će lakše", rekao je Mihić za HRT nakon utakmice.

Luka Cindrić je dodao:

"Probili smo led, očekivana utakmica, Japanci su teški, bilo je nervoze, ali na poluvremenu smo se skupili i onda počeli igrati kako smo htjeli. Mislim da je drugi dio bio odličan. Borbenost i neodustajanje je ono što trebamo pokazati i dalje. Igra se 60 minuta i dok se ne odsvira kraj ne treba odustati."

Slijedi Slovenija već za dva dana.

"Slovenija je odlična, vrhunski individualci. Treba se odnomriti i spremiti."

Domagoj Duvnjak bio je prvo ime naše reprezentacije, ne po samim brojkama, već po svemu što je pokazao na terenu i dosta realno je sagledao ovu utakmicu.

"Nismo se snašli u prvom poluvremenu, bili su brži i agilniji od nas, nismo se snašli na njihovu brzinu. U drugom dijelu smo se pojavili na terenu. Gubili smo pet razlike. Dobra je ovo opomena, ne opomena, ovo su Olimpijske igre, svaki protivnik je težak, uvijek se mora baciti na glavu. Mogli smo izgubiti danas pa dobiti idućih pet, ali spretno smo danas pobijedili. Nadam se da ćemo sada dobro ići kroz turnir", rekao je nakon pobjede pa pohvalio strijelca pobjedničkog gola:

"Velika pohvala za Martinovića. Napad prije je promašio, a onda uzeo odgovornost u svoje ruke i postao heroj, on je to zaslužio, tako to rade veliki igrači."

Sa Slovencima očekuje dobru utakmicu.

"Bili smo u grču, prva utakmica, ne znaš gdje si, što si, ali probili smo led. Bitno da crne minute smanjimo na minimum i onda imamo protiv svakoga šanse. Sloveniju smo malo pogledali danas, odigrali su fenomenalno, ali pali posljednjih 15 minuta, dobro se poznajemo, bit će to dobra utakmica."

Kapetan vjeruje u ovu momčad.

"Odlična reprezentacija, dečki, fenomenalni sportaši, ja guštam s njima i nadam se da će uživati u prvim Igrama, nadam se da će skupiti iskustva za karijeru koje će im sigurno trebati", zaključio je.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Domagoj DuvnjakLuka CindrićLovro Mihićhrvatska rukometna reprezentacijaPariz 2024

Ostale Vijesti