REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Cindrić napokon otkrio zašto je otišao u Dinamo Bukurešt: "On je bio jedan od glavnih razloga"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 16:57

Velike promjene i planovi u rumunjskoj momčadi nisu privukli samo Cindrića

Luka Cindrić (30) prešao je iz španjolskog prvaka Barcelone u Dinamo iz Bukurešta i to dvije godine prije isteka ugovora s Kataloncima. U Barcelonu je stigao iz poljskog Kielca u ljeto 2019., osvojio s njom 23 trofeja, osvojio je dva trofeja EHF Lige prvaka, četiri španjolska prvenstva, IHF Super Globe i gotovo sve moguće trofeje u Španjolskoj. No, nakon velikih priča o tome gdje će i kako Cindrić nastaviti karijeru mnogi su se iznenadili kada su čuli da odlazi na rumunjsku adresu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No ondje je Cindrića kao trener dočekao Xavi Pascual, a sportski direktor David Barrufet. Upravo su Pascual i Barrufet, bivši članovi Barcelone, doveli su Cindrića u katalonsku momčad prije četiri godine.

“Da, on je bio jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučio pridružiti Dinamu. Poznajem ga vrlo dobro i kako radi kao trener. Svidio mi se projekt koji stoji iza toga. Siguran sam da možemo postići velike stvari s njim na čelu. I zasad ovdje stvarno uživam”, rekao je Cindrić za stranicu EHF-a.

Osim Cindrića, Dinamo Bucuresti dočekao je Vladimira Cuparu iz Telekom Veszprma, Miklósa Rostu iz OTP Bank - Pick Szegeda, Aleksandra Cenića iz Barçe te četiri domaća igrača, Daniela Stancicuca, Tudora Daniela Buguleta, Alina Cozmaciuca i Ionut Alecua.

“Mislim da cijela momčad ima veliki potencijal i puno prostora za napredak. Ako nastavimo s napornim radom, mislim da možemo stvoriti vrhunsku momčad za europska natjecanja,” smatra Cindrić.

''Ponosan sam na sve što sam postigao u Barceloni i imam samo lijepe uspomene. Europska liga je svake godine sve jača i ako mene pitate, postoje momčadi koje bi se bez problema mogle natjecati protiv najboljih momčadi Lige prvaka. Naš prvi cilj je osvojiti sve što možemo u Rumunjskoj, a u Europi osigurati plasman na finalni turnir našeg kupa'', rekao je Cindrić. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka CindrićDinamo BukureštBarcelona rukomet

Ostale Vijesti