Červar objavio prošireni popis – desetkovana Hrvatska na SP-u u Danskoj i Njemačkoj

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.12.18. | 14:02

Hrvatski rukometaši za tjedan dana počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Lino Červar, objavio je širi popis od 28 igrača na koje računa za pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Na Mundijalu, koji će se od 10. do 27. siječnja odigrati u Danskoj i Njemačkoj, u konačnici će moći nastupiti 16 igrača, a na ovom širem popisu, neće biti čak 13 igrača koji su se našli na popisu za prošlogodišnje Europsko prvenstvo održano u Hrvatskoj.

„Prvi dio priprema bit će od 20.-23. prosinca u Zagrebu, nakon toga ćemo od 26.-31- imati drugu fazu, a od 1. do 9. siječnja u Poreču. Nećemo ovaj put ići s više igrača, München je blizu i lako će doći do Njemačke oni koji će nam eventualno zatrebati“, izjavio je Lino, i dodao kako će nam zbog ozljede nedostajati tri igrača: "Tri igrača su bila bitna, a ozlijeđeni su, no mi pozitivno razmišljamo".

Od reprezentacije su se oprostili Mirko Alilović, Ivan Čupić, Marko Kopljar, Ivan Pešić i Denis Buntić, a hrvatski izbornik ne može računati ni na usluge ozlijeđenih Domagoja Pavlovića te Marina Marića. Ipak, nakon dugo vremena, Domagoj Duvnjak će biti spreman za cijeli turnir.

„Imat ćemo tri-četiri dosta teške utakmice u skupini i s Islandom i s Makedonijom i Španjolskom, a još će se netko potruditi da nas zeznu. Vidjet ćemo s koliko ćemo bodova na Njemačku, Francusku, Srbiju ili nekog drugog u drugom krugu. Dosta nam je igrača ozlijeđeno, puno je nepoznanica. Imamo dobru momčad, ne bježimo od toga, ali falit će nam Pavlović, Marić i još neki igrači. Mlada momčad treba mir, svi trebaju pomoći. Opet su nikad kraće pripreme, ovi koji dolaze iz Njemačke imat će tek nekoliko treninga i dvije utakmice. Bit će teško odrediti tih 16“, rekao je koordinator reprezentacije Zoran Gobac, dodavši par riječi o ciljevima i najvećem problemu u momčadi: „Lijevi vanjski, ta pozicija, mi tu imamo problem, ali naš cilj u sljedeća dva natjecanja je otići na kvalifikacije za OI u Tokyju. 

Izbornik Červar ponovno je naglasio koliko mu je bitna obrana te je otkrio da će to biti glavni adut hrvatske rukometne reprezentacije.

„Opet će nam obrana biti najvažnija, proaktivne, 6-0 i 5-1 plitko i duboko kao i 5 plus 1 s flasterom na nekog igrača. Malo smo hendikepirani na lijevoj strani, ali imamo neku prednost, ne mogu se svi pohvaliti s tri igrača kao što su Duvnjak, Cindrić i Karačić. No, svi će biti podređeni momčadi“, izjavio je Červar i zaključio: „Ne tražimo alibi, ali neće biti lako doći do prvih sedam i SP-a, treba biti realan. Ima 12 do 14 reprezentacija koja svaka svaku može pobijediti, ali još objektivno ne znamo gdje smo. Možemo mi svakog pobijediti. Daj bože da budemo zlatni i da sve odmah riješimo“.

Ovo je širi popis od 28 igrača za Svjetsko prvenstvo, koji će se 'skresati' na 16 imena:

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović, Filip Ivić, Mate Šunjić

Krila: Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Ivan Vida, Manuel Štrlek, David Mandić, Lovro Mihić

Kružni napadači: Željko Musa, Leon Šušnja, Kristian Bećiri, Krešimir Kozina, Marin Šipić

Vanjski: Domagoj Duvnjak, Halil Jaganjac, Damir Bičanić, Ivan Slišković, Alen Blažević, Luka Cindrić, Igor Karačić, Lovro Jotić, Luka Stepančić, Jakov Vranković, Luka Šebetić, Ivan Sršen, Josip Vekić

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometuDomagoj DuvnjakZoran GobacLino Červarhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti