Braća Karabatić: Nije lako dobiti Hrvatsku pred ovakvom publikom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.01.18. | 09:35

Mlađi Luka jučer je prvi put u životu igrao protiv "svojih" u "svojoj" zemlji, a starijem Nikoli Hrvatska je redovna mušterija na domaćem terenu.

Iako su bili u situaciji da su mogli u polufinale i s porazom, Tricolori su željeli ostati profesionalni i pokušati nastaviti svoj niz bez poraza na ovom Europskom prvenstvu. I uspjeli su, njihov omjer ostao je neokaljan i nakon Hrvatske, odnosno nakon šeste utakmice na turniru.

„Željeli smo odigrati najbolje što je moguće, na Hrvatskoj je bio ogroman pritisak i to se vidjelo jer nije odigrala svoju najbolju utakmicu, napravila je puno pogrešaka, mi nismo i to je bilo to,“ započeo je mlađi brat Karabatić.

„Znali smo da moramo biti solidni u obrani, igrali smo našu standardnu 6-0 čvrstu obranu i to je odlučilo utakmicu. Hrvatska je došla na jedan razlike, skoro se vratila, ali potom opet napravila nekoliko pogrešaka i više nije bilo povratka, uzeli smo te dvije, tri bitne lopte i prelomili susret.“

Luka je prvi put zaigrao protiv „svojih“ na domaćem terenu. Prije devet godina nije ga bilo u kadru francuske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a na ovom turniru priključio joj se tek u drugom krugu. Iako je sad već iskusan rukometaš i vidio je dosta toga i na klupskoj i na reprezentativnoj razini, svejedno kaže kako će dugo pamtiti jučerašnju utakmicu.

„Atmosfera je bila sjajna, bilo je zadovoljstvo igrati, krasno je kad imaš takvu podršku publike. Igranje u ovoj atmosferi mi je bilo krasno iskustvo, šteta što Hrvatske više nema u turniru jer su navijači doista napravili sjajan ugođaj.“

„Španjolska je dobila Njemačku? Nemamo puno vremena za odmor, moramo biti pažljivi i oprezni u toj utakmici.“  

Stariji Nikola već je imao prilike igrati u paklu Arene, ali ono što je vidio, odnosno čuo jučer, ponovno ga nije ostavilo ravnodušan.

„Velika pobjeda, teško je dobiti Hrvatsku u Zagrebu, kad moraš igrati i protiv publike koja gura tvog suparnika na taj način, nije ti lako igrati. Iako je publika bila protiv nas, takve utakmice ne igraš često u životu. Borili smo se i dali sve od sebe,“ rekao je pa nastavio.

„Obrana nam je bila odlična, dobro smo pripremili utakmicu, sjajno smo analizirali hrvatski napad, prekinuli nekoliko ključnih napada, kaznili ih iz kontre i tu prelomili utakmicu.“

Jeste li ikad osjećali kako vam pobjeda curi iz ruku?

„Naravno! Pred kraj su nam došli na gol zaostatka, nije nam bilo svejedno, ali ostali smo čvrsti i koncentrirani u obrani i nismo dozvolili potpuni preokret,“ zaključio je Karabatić stariji.

Taj „druk“ s tribine nije bio dovoljan za preokret i Hrvatska je propustila i treću priliku uzeti zlato na velikom natjecanju pred domaćom publikom, no dok god imamo ovakvu atmosferu, rukometni šefovi u EHF-u i IHF-u ne smiju ignorirati Hrvatsku kao domaćina.

Već sad smo jedina zemlja na svijetu koja je organizirala dva Eura, pa zašto nam onda ne bi dali još jedan Mundijal kako bismo pokušali još jedanput. Karabatići se vjerojatno neće buniti.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Francuska rukometna reprezentacijaLuka KarabatićNikola Karabatić

Ostale Vijesti