Blaženko Lacković postao trener-igrač slavnog HSV-a

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.06.17. | 09:10

Povratak u klub gdje je proveo šest sjajnih sezona.

To je povratak u klub gdje je proveo šest sezona, od 2008. pa do 2014. godine kada je prešao u redove Vardara, a posljednju sezonu proveo je u Kielu. Potpisao je ugovor na tri godine, do 2020. kada bi trebao zaključiti igračku karijeru. Bivši olimpijski i svjetski prvak doveden je s jasnim ciljem povratka kluba u elitu njemačkog rukometa, trenutno se nalaze u trećoj ligi. 

Bit će  pomoćni trener uz također legendu kluba Torstena Jansena s kojim je igrao svih šest sezone provedenih u Hamburgu. Prije samo četiri godine slavili su u Ligi prvaka, prije šest bili prvaci Njemačke, sve to s Lackovićem, no klub je zbog financijskih problema ugašen i mora krenuti ispočetka. Momčad je sada sastavljena većinom od mladih igrača i juniorskih reprezentativaca Njemačke koje će predvoditi iskusni dvojac. 

Rukomet i dalje živi u Hamburgu, a posjete im ne nedostaje. Klub i sada prodaje po 2000 ulaznica, a prošle sezone prosjek gledatelja bio je kao da su u Bundesligi. Iz kluba su oduševljeni što im se Lacković pridružio i što će biti dio projekta na parketu, ali i u radu s mladim igračima koje planiraju razvijati sljedećih sezona.

Lacković ima trenerske aspiracije i već je položio za B licencu, a plan mu je sljedeće sezone položiti i za A licencu, no kako sam kaže ne žuri s trenerskim poslom, ali dugoročno je to nešto u čemu se vidi. Ipak, još može igrati na vrhunskoj razini, a ovakva uloga i postepeni ulazak u posao čine se kao savršeni razvoj situacije za njega.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Blaženko Lacković

Ostale Vijesti