Eibner-Pressefoto / Roland Sippel/DPA
Eibner-Pressefoto / Roland Sippel/DPA

Bivši prvak Europe traži novog trenera: „Već pregovaramo s tri dobra kandidata“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.10.24. | 14:36

S hrvatskim rukometašima došao je do vrha Europe, a sada je u europskim 'mukama'

Vlado Nedanovski više nije trener skopskog Vardara. Dva poraza u Europskoj ligi u prva tri susreta, ali i poraz u domaćem prvenstvu od Alkaloida, stavili su pod pritisak upravu momčadi koja se odlučila rastati s bivšim lijevim krilom kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Do dolaska novog trenera, momčad će voditi Stojanče Stoilov, nekadašnji legendarni kapetan i pomoćnik Nedanovskog. Odluka o novom treneru bi trebala biti donesena već sutra, a iz klouba su u službenom priopćenju otkrili da već razgovaraju s trojicom trenera.

"Vardar je uvijek ciljao na visoke ciljeve, borio se za naslove, za visok plasman, a tako će biti i u budućnosti. (...) Na putu do velikog uspjeha uvijek će biti situacija koje treba riješiti, a ponekad će biti i bolne. Prijateljstva ostaju prijateljstva, ali u profesionalizmu najveće mjerilo su rezultati. Zato smatramo da u ovom trenutku treba nešto promijeniti i kod nas. Potrebna je promjena koja će donijeti novu snagu, novi motiv za dokazivanje, a konačno i rezultate. U zadnje četiri godine klub je dva puta osvojio duplu krunu, još jedan Kup Makedonije, a igrali smo i u osmini finala Lige prvaka. Na klupi Vardara u tom periodu bio je Vlado Nedanovski, koji je dobio našu punu podršku, kao čovjek koji je dugi niz godina vjeran klubu, a bio je dio šampionske momčadi Vardara iz Kölna. Želim izraziti zahvalnost Nedanovskom na njegovom profesionalnom angažmanu u tom razdoblju i naporima koje je ulagao u postizanje rezultata", započeo je Vardar priopćenje napisano u prvom licu, predsjednik kluba Mihajlo Mihajlovski.

Istaknuo je da su želje Vardara vratiti vratiti naslov, pobjeđivati i dostojno se predstaviti u Europskoj ligi te da su pojačanja podigla kvalitetu momčadi za 30 posto.

"Pojačali smo se dosta kvalitetnim igračima: Tankoski, Stojanovski, Espinha, Goriga, Koij, Ashraf, Pinto i Krsmančić. Uz ova pojačanja, procjena stručnog stožera i kluba bila je da je momčad barem 30 posto jača u odnosu na prošlu godinu, a želje i cilj bili su osvojiti naslov, kup i nastup u Europskoj ligi. Angažirali smo i Vuku Borozana. Nažalost, imali smo peh s ozljedama igrača, Pinto, Goriga, Jagurinovski, Tankoski i svjestan sam da momčadi treba period integracije. Ipak, Alkaloid nas je iznenadio u prvom kolu, te su uz Vardar i Eurofarm Pelister postali ozbiljni kandidati za naslov. Ipak, prvenstvo je dugo, bit će još iznenađenja i nadam se da ćemo ostvariti zacrtani cilj", kazao je.

Potom je otkrio zbog čega se zpravo obratio javnosti:

"Složili smo se s dosadašnjim trenerom Vladom Nedanovskim da je u ovom trenutku, a u interesu kluba, najbolje da s momčadi nastavi neki drugi trener, te da zajedno pokušamo ostvariti naš cilj ove sezone. U ovom periodu teško je naći kvalitetnog i slobodnog trenera, ali već smo u pregovorima s tri dobra trenera, koji nisu iz bliže okolice. Siguran sam da ćemo do srijede (30. listopada) imati ime novog trenera. Za sve je uvjet da s ekipom počnu raditi najkasnije do 15. studenog. Do tada će momčad voditi Stojanče Stoilov, dosadašnji pomoćni trener."

Međutim, nije predsjednik stao samo na treneru pa je upozorio i neke igrače:

"Praksa je u rukometu da kada nešto krene po zlu prvo treba promijeniti trenera, iako nismo zadovoljni s nekim igračima koji nisu pružili ono što od njih očekujemo i trebali bi razmišljati o svom budućem statusu u RK Vardar. . Najvažnije je da na treninzima daju svoj maksimum, jer kako treniraš tako i igraš."

S dosadašnjim trenerom Vladom Nedanovskim su se prijateljski dogovorili da će i dalje biti dio kluba. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

VardarEHFEuropska liga rukometaša

Ostale Vijesti