REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Bild: Kuzma prelazi u Bundesligu, u posrnulog velikana koji se diže

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.04.24. | 12:55

Hoće li to biti na kraju ove sezone, ili pak na kraju sljedeće, još se ne zna s obzirom na Kuzmanovićev ugovor s Nexeom

Sjajan mladi vratar hrvatske rukometne reprezentacije Dominik Kuzmanović blizu je transfera karijere, u njemačku Bundesligu. Prema informacijama Sport Bilda, Kuzmanović (21), koji trenutno brani za našički Nexe, u skoroj budućnosti bi trebao pojačati Gummersbach.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hoće li to biti na kraju ove sezone, ili pak na kraju sljedeće, još se ne zna s obzirom na Kuzmanovićev ugovor s Nexeom, no jasno je kako se Gummersbach želi osnažiti.

Već je dogovoren transfer francuskog reprezentativca Kentina Mahea iz Veszprema. Francuz se, zapravo, vraća u Gummersbach gdje je već igrao od 2011. do 2013. godine.

Gummersbach je slavan njemački klub, osvajač čak 12 naslova prvaka države (posljednji put 1991.). Samo je Kiel osvojio više (23). Također je i čak pet puta bio prvak Europe (samo Barcelona je uspješnija s 11 naslova), četiri puta je osvajao Kup pobjednika kupova i dva puta Kup EHF-a.

Međutim, proteklih nekoliko godina klub je proživljavao nešto teža vremena, prvenstveno zbog financijskih problema. Čak je i ispao u 2. Bundesligu iz koje se 2022. vratio u elitu. Sada se doima spremnim i stabilnim za novi uzlet. U toj, novoj priči vide i Kuzmu, koji se istaknuo ne samo u dresu Nexea, već odnedavno i hrvatske reprezentacije. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.Tagovi

Dominik KuzmanovićGummersbachrukometna Bundesliga

Ostale Vijesti