Balić odlučio prvaka Bundeslige: Rukometni Mozart s 11 asistencija srušio Löwen i pomogao Duvnjaku!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 18.04.15. | 14:20

Ivano Balić briljira i s 36 godina na leđima. U svojoj posljednjoj igračkoj sezoni praktički je riješio pitanje pobjednika Bundeslige...

Balićev Wetzlar u 31. kolu Bundeslige dočekao je Rhein-Neckar Löwen, koji se s Kielom bori za titulu. Gensheimer i društvo u prošlosti su lagano pobjeđivali na ovom gostovanju, no ne i ovoga puta... Wetzlar je slavio s 31:27, a Ivano Balić bio je čudesan! Zabio je jedan gol, ali i upisao nevjerojatnih 11 asistencija!

Vodio je Wetzlar cijelu utakmicu, a Löwen je zaprijetio tek deset minuta prije kraja kada je stigao na -2. Dalje nije mogao... Balić je fenomenalno razigravao svoje suigrače koji su kandidatu za naslov prvaka zabili više od 30 golova. Time je Ivano pomogao Domagoju Duvnjaku i njegovom Kielu, koji pet kola prije kraja ima dva boda više od Löwena, puno bolju gol razliku i povoljniji raspored.

"Prvenstvo je gotovo. Wetzlar je bio sjajan, a pogotovo Ivano Balić koji nas je uništio", rekao je Löwenov Andy Schmid nakon utakmice.

Inače, Balić je i dalje vodeći asistent Bundeslige. U 28 utakmica podijelio je 77 asistencija, a pritom je zabio 46 golova. Drago Vuković je četvrti s 56 asistencija, a prati ga Duvnjak koji ima 123 gola i 50 asistencija.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

rukometDomagoj DuvnjakKielRhein-Neckar LöwenWetzlarIvano Balić

Ostale Vijesti