David Damnjanovic/PIXSELL
David Damnjanovic/PIXSELL

Žuvela: "Nisam ni znao da sam zabio za naslov"; Vrlić: "Nikad slađe, izgubljeno finale dalo nam je poticaj"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 08:10

Zlatni hrvatski vaterpolisti nisu skrivali oduševljenje nakon još jedne medalje

Nakon drame peteraca, vaterpolska reprezentacija Hrvatske po treći put je postala prvak svijeta. Naš junak ponovno je Mate Anić, koji je u četvrtoj seriji obranio peterac, da bi Marko Žuvela ovjerio treći naslov svjetskih prvaka za Barakude!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Upravo je naš najmlađi igrač, a Marko Žuvela tek je krajem 2023. napunio 22 godine, bio siguran realizator peteraca u polufinalu i finalu. Nakon nove zlatne medalje, univerzalac Juga podijelio je svoje dojmove:

“Pravo finale u kojem se rezultat mijenjao s jedne na drugu stranu. Igrali smo jedni za druge, pomagali jedni drugima. Od samog početka smo rekli da zaboravimo na umor. Da vam pravo kažem, kada sam zabio zadnji peterac nisam niti znao da smo prvaci, mislio sam kako još oni imaju pucati tako da sam pogledao suigrače i mislio ‘pa gdje skačete’, a onda sam na semaforu vidio da je 4-2. Izbaciš iz glave važnost koju taj penal nosi samo pucaš”, komentirao je Žuvela.

Kapetan Marko Bijač rekao je:

“Da smo osvojili europsko zlato u Zagrebu, nas par starijih ne bi niti došlo u Dohu. Ali, tako je trebalo biti i iznimno mi je drago na kraju krajeva da je tako. Pokazali smo karakter, ostavili zadnji atom snage u bazenu i zaslužno osvojili ovaj naslov prvaka.”

Jerko Marinić Kragić, naš drugi strijelac na prvenstvu, dodao je:

“Sad kad smo svjetski prvaci možemo feštati. Doma možemo doći i sutra i preksutra… Napravili smo strašnu stvar, mjesec dana nakon finala europskog prvenstva postali smo svjetski prvaci, to pokazuje veličinu, moć i snagu ove ekipe. I nakon Fatovićeva promašaja vjerovali smo u pobjedu jer imamo fenomenalne vratare. Svaka čast i vratarima i šuterima, izborniku što je odlučio promijeniti vratara.”

Naš prvi centar Josip Vrlić također je bio prepun dojmova.

"Drama. Čestitke svim suigračima, svim našim trenerima, svima koji su bili s nama ova dva mjeseca, ljudima koji su bili s nama, divnoj publici koja nas je došla ovdje podržati. Što reći? Polufinale i finale na peterce, nikad slađe. Sigurno najveći uspjeh u karijeri. Presretan sam i prezadovoljan, nemam riječi. Zadovoljan, ali mrtav umoran. Što nas je tjeralo naprijed? Taj finale u Zagrebu koji smo izgubili dao nam je poticaj, nešto više, nešto je pobudio u nama. Ovdje smo dokazali da smo svjetski vrh i jedna od najboljih momčadi na svijetu, trenutačno najbolja", kazao je Josip Vrlić.



Tagovi

vaterpoloSvjetsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacijaJerko Marinić KragićMarko Žuvela

Ostale Vijesti