Zubčić izletio u prvoj vožnji, Vukelić debitirao, Pinturault slavio u Kranjskoj Gori

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.03.16. | 17:30

Francuski skijaš Alexis Pinturault pobjednik je veleslaloma u Kranjskoj Gori, dok je hrvatski predstavnik Filip Zubčić izletio sa staze još u prvoj vožnji.

Filip Zubčić je nakon odličnog desetog prvog prolaza na stazi sa samo 33 stotinki zaostatka, nije uspio završiti nastup u prvoj vožnji veleslaloma. Kobna je bila pogreška nakon jednih od desnih vratiju na stazi.

Dosta su se mijenjali nekako uvjeti po pitanju stanja snijega na stazi. Dobar prvi prolaz, no kod pogreške ostao sam jednostavno malo previše u stražnjem položaju i potom me 'ispucalo' na tom kobnom mjestu. Sve je to sastavni dio skijanja. Nadam se da će se sutrašnji veleslalom također normalno održati i još uvijek nije sve gotovo po pitanju borbe za finale. Sve je još moguće, samo se treba dobro odskijati. Borit ću se sigurno do kraja“, poručio je Zubčić, prenose službene stranice Hrvatskog skijaškog saveza.

Sa startnim brojem 75 debitirao je William Vukelić i bio je u svojoj prvoj vožnji u veleslalomu Svjetskog kupa brži od šestorice natjecatelja, završio je 62. uz tri sekunde i 98 stotinki  zaostatka za najbržim vremenom.

Ne baš u potpunosti, no zadovoljan sam svojim nastupom. Staza je odlično držala, gornji dio možda nešto malo slabije, uz jednu grbu, gdje sam se malo predirektno zaletio, no donji dio je bio sasvim u redu. Za prvi nastup u Svjetskom kupu sve u svemu u redu“, rekao je nakon nastupa debitant Vukelić.

Pobjeda je pripala vodećem i nakon prve vožnje, Francuzu Alexisu Pinturaultu, kojemu je to četvrto uzastopno slavlje u veleslalomskim utrkama. Drugi je sa 47 stotinki slabijim vremenom bio Austrijanac Philipp Schörghofer, dok je trećeplasirani još jedan austrijski skijaš i vodeći u ukupnom poretku Marcel Hirscher zakasnio 69 stotinki.

Hirscher je prvi u ukupnom poretku sa 1.425 bodova, kao i u veleslalomu sa 621 bodom, a drugi je Pinturault sa 530 bodova. Naš Zubčić je uoči još jednog sutrašnjeg veleslaloma 27. sa 78 bodova. Austrijanac Roland Leitinger na posljednjem, 25. mjestu koje vodi na završnicu u švicarskom St. Moritz ima 96, odnosno  18 bodova više.

Današnji veleslalom u Kranjskoj Gori je zamjena za otkazani veleslalom koji se trebao voziti 31. siječnja u Garmisch-Partenkirchenu. Sutra je ovdje na rasporedu još jedan veleslalom, a u nedjelju slalom.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

William VukelićAlexis PinturaultFilip ZubčićSvjetski kupSkijanje

Ostale Vijesti