Zrnčić-Dim nastupa na spustu u Garmisch-Partenkirchenu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 28.02.15. | 08:56

Skijaši će danas u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu odraditi osmi spust sezone, a u utrci će nastupiti samo jedan hrvatski predstavnik, Natko Zrnčić-Dim.

Hrvatski skijaš ima startni broj 38. Zrnčić-Dim je na posljednja dva treninga bio 42. i 30. Na prvom je imao tri sekunde i 76 stotinki zaostatka za vodećim Austrijancem i svjetskim prvakom u super G-u Hannesom Reicheltom, a na drugom je imao dvije sekunde i 44 stotinke slabije vrijeme od također najbržeg Reichelta. Na oba treninga drugo vrijeme je imao vodeći u poretku ove discipline Norvežanin Kjetil Jansrud, koji lovi važne bodove u borbi za Veliki kristalni globus. Zaostaje 116 bodova za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom.

Obzirom da se sutra u Garmisch-Partenkirchenu vozi veleslalom, u kojem je 'tehničar' Hirscher jedan od kandidata za postolje, danas Jansrud treba ugrabiti što više bodova.

Također, nije nevažan podatak i da ima 145 bodova više od drugoplasiranog Talijana Dominika Parisa u poretku spustaša, pa tako već danas ima priliku i dobar motiv za čim bolji plasman kako bi i teoretski osigurao Mali kristalni globus u ovoj disciplini jer su do kraja sezone na rasporedu još dva spusta.

Osmi spust sezone vozi se od 11:45. Nastupit će 49 skijaša iz 11 zemalja. Podsjetimo, Ivica Kostelić 'odmara' od Svjetskog kupa do Kranjske Gore 15. ožujka.

Dodajmo da su skijašice u Banskom voze super-G.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ostali sportoviSvjetski kupSkijanjeGarmisch-PartenkirchenNatko Zrnčić-Dim

Ostale Vijesti