Zlatna hrvatska paraolimpijka: Proslavit ću zlato na Copacabani

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 17.09.16. | 13:32

Mikeli je to tek druga zlatna medalja na velikim natjecanja u skoku u dalj. Prije četiri godine na Igrama u Londonu bila je treća, a lani na Svjetskom prvenstvu u Dohi i ove godine na Europskom prvenstvu u Grossetu bila je druga.

Nakon Sandre Paović hrvatski sportaši osvojili su novu zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Zlatna je postala Puljanka Mikela Ristoski (26) koja je osvojila prvo mjesto u skoku u dalj. Zlato je osvojila sa osobnim rekordom – 5,79 metara. Prijašnji je bio kraći za osam centimetara. Zanimljivo je da joj je to tek druga zlatna medalja na velikim natjecanja u skoku u dalj. Prije četiri godine na Igrama u Londonu bila je treća, a lani na Svjetskom prvenstvu u Dohi i ove godine na Europskom prvenstvu u Grossetu bila je druga.

Presretna sam, nadala sam se medalji, no nisam razmišljala o zlatu. Prije početka natjecanja bila sam nervozna, no kada je krenulo super sam se osjećala. Iz skoka u skok sam bila sve bolja“, rekla je Mikela.

Jasno da nije razmišljala o zlatu jer je za suparnicu imala svjetsku rekorderku i olimpijsku pobjednicu Poljakinju Karolinu Kucharczyk. No, njezin najduži skok bio je 5,55 metara.

Mikela se borila hrabro i super je odradila ovo finale. Taktika je bila da prvim skokom osigura medalju, a onda da pokuša napasti zlato. Pokazalo se to dobitnom formulom“, rekao je Danial Temin, njezin trener.

Simpatična Mikela je na kraju rekla:

Sada se želim odmoriti, malo prošetati po Riju. Možda ću medalju proslaviti kupanjem na Copacabani“, rekla je Mikela koja je u karijeri do sada osvojila 50 medalja od čega 19 zlatih.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mikela RistoskiParaolimpijske igre

Ostale Vijesti