Završne pripreme na Sljemenu za Snow Queen Trophy

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.12.17. | 15:13

Novo izdanje sljemenskih slalomskih utrka na rasporedu je 3. i 4. siječnja.

Najbolje skijašice i skijaši svijeta na novom će se izdanju sljemenskih slalomskih utrka 'Snow Queen Trophy' okupiti u Zagrebu 3. i 4. siječnja 2018. godine. Na Sljemenu se održavaju završne pripreme, a uvertira za utrke bit će javno izvlačenje startnih brojeva koje se ove godine po prvi puta održava na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava.

2. siječnja u 18.15 sati po svoje će brojeve otklizati 15 najboljih skijašica, dok će 3. siječnja na istoj lokaciji u isto vrijeme po svoje brojeve otklizati 15 najboljih skijaša, objavili su organizatori.

Ove godine željeli smo najbolje svjetske skijašice i skijaše što bolje uklopiti u adventski ugođaj i pokazati im još jedno lice Zagreba. Spajanjem javnog izvlačenja startnih brojeva i adventskog programa na Trgu kralja Tomislava u mogućnosti smo promovirati ne samo utrke, već i Zagreb kao iznimnu zimsku turističku destinaciju“, kazao je direktor Organizacijskog odbora SQT Vedran Pavlek, otkrivši kako će na Sljemenu skijati i Ivica Kostelić, ali  malo drugačijoj ulozi.

Još jednom će se po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić ali ovaj puta kao skijaš s kamerom za HRT“, kazao je Pavlek.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u srijedu 3. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16.30 sati. Muški slalom održava se u četvrtak, 4. siječnja, sa startom prve vožnje u 12.45, te druge u 16.30 sati.

Svake godine s nestrpljenjem čekam utrku na Sljemenu pa je tako je i ove godine. Znam da joj se jako vesele i svi ostali natjecatelji koji stižu u Zagreb jer znaju da ih čeka odlična staza, prekrasan ugođaj te sjajni navijači koji bodre sve skijašice i skijaše. Posebno znam da skijaši uživaju u nesvakidašnjoj kombinaciji boravka u glavnom gradu i utrci Svjetskog kupa udaljenoj samo tridesetak minuta vožnje jer toga baš nema tijekom sezone. Uz to, navijači na Sljemenu nikada nisu razočarali, a mi ćemo napraviti sve da ne razočaramo njih“, istaknuo je naš najbolji skijaš Filip Zubčić.

U ženskoj će konkurenciji od naših predstavnica nastupiti Leona Popović i Ida Štimac, a u muškoj Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim i Samuel Kolega.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Vip Snow Queen TrophySnow Quuen TrophySkijanjesvjetski kup u skijanju

Ostale Vijesti