Zagrebaši uoči zadnjeg ispita polusezone: Ovo su najteže utakmice!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.12.15. | 14:58

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb sutra će u 15. kolu regionalne SEHA lige ugostiti banjalučki Borac i bit će to ujedno posljednja utakmica polusezone za hrvatskog prvaka.

Iz iskustva znam da je najteže igrati zadnju utakmicu, bilo da se radi o kraju sezone ili o zimskoj pauzi. U tom periodu najteže je motivirati igrače i to će za mene biti velik izazov. Svim problemima koje smo imali pridružila se i lakša ozljeda Stefana Vujića koji neće biti u sastavu. Probat ćemo velik broj izostanak i smanjenu mogućnost rotacije kompenzirati požrtvovnošću, dat ćemo sve od sebe da osvojim ta tri boda i da ostanemo pri vrhu tablice. Recimo da bi tom zadnjom pobjedom mogli polusezonu, kada se sve uzme u obzir, nazvati uspješnom“ poručio je za službene klupske stranice trener PPD Zagreba Veselin Vujović, te se potom kratko osvrnuo i na sutrašnjeg protivnika, kojeg vodi bivši trener Zagreba Boris Dvoršek.

Oni su nešto slabije ušli u sezonu, ali dolaskom kolege Dvoršeka dosta su se digli i danas su jedan ozbiljan sastav koji može iznenaditi mnoge, uvjetno rečeno, jače ekipe. Dobili su na čvrstini i disciplini, a vjerujem kako će i sam Boris Dvoršek imati jedan jak motiv da njegova ekipa odigra najbolje što može protiv njegova matičnog kluba“, poručio je Vujović.

A da susret protiv trenutno osmoplasirane momčadi regionalne SEHA lige ne dolazi u najbolje moguće vrijeme zbog velikog broja ozlijeđenih igrača u redovima Zagrebaša, složio se i čuvar mreže hrvatskog prvaka, Filip Ivić.

Taj problem nije od jučer i u tom smislu mi smo naviknuli na određeni broj onih na koje ne možemo računati, ali u jednom ovakvom ritmu kada imaš utakmice svaka tri dana zaista nije lako nama zdravima izdržati taj tempo i cijelo vrijeme imati posve limitiranu mogućnost rotacije. Umor je velik i u tom nam smislu neće biti nimalo lako igrati protiv prvaka Bosne i Hercegovine“.

No, stisnut će zube.

Ipak, vjerujem da ćemo smoći snage i opravdati ulogu favorita. Važno je sutra pobijediti i na predah otići s dobrom pozicijom u SEHA ligi. Borac je jedna dobra ekipa koja se dosta digla i pod palicom trenera Dvoršeka izgleda zaista ozbiljno. Ne smijemo ih podcijeniti i moram dati svoj trenutni maksimum koji će vjerujem biti dovoljan za nova tri boda. Nakon toga idemo na zasluženi odmor“, poručio je Ivić.

Utakmica PPD Zagreba i Borca igra se sutra u Kutiji šibica s početkom u 18 sati.

Zagreb nakon 12 odigranih kola u regionalnoj ligi ima devet pobjeda i tri poraza i trenutno je na trećem mjestu ljestvice iza Vardara i Veszprema.

Borac u dosadašnjem dijelu sezone ima tri pobjede, jedan remi i devet poraza.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebrukometOstali sportoviBoracSEHA ligaBoris DvoršekVeselin VujovićFilip Ivić

Ostale Vijesti