Zagrebaši uoči uzvrata: Nećemo se braniti, moramo ići po pobjedu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.03.15. | 13:58

Rukometaši PPD Zagreba u nedjelju u Kopenhagenu igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv danskog prvaka Koldinga.

Zagrebaši su podsjetimo, u prvom susretu u subotu uvjerljivo nadigrali danskog prvaka i lošom igrom u završnici propustili ubilježiti uvjerljiviju pobjedu od na kraju pet razlike, 22:17.

Moramo za početak čvrsto vjerovati da smo sposobni i kvalitetni da odigramo dobru utakmicu u Danskoj i da napravimo pravi rezultat. Može li nam se dogoditi da se 'slomimo' u njihovoj dvorani? Naravno da može, pa i oni su s puno iskusnijim igračima izgorjeli u 'paklu' Arene Zagreb“, priznao je u najavi utakmice sezone trener Zagreba Veselin Vujović.

Svjestan je da njegova momčad ima veliku priliku da osigura mjesto među osam najboljih u Europi, ali zato će trebati još malo stisnuti zube i odigrati još jednako dobrih 60 minuta kao i u susretu u Zagrebu, samo bez crnih rupa koje su hrvatskog prvaka koštale uvjerljivijeg slavlja,.

Ako budemo koncentrirani svih 60 minuta i ako ćemo ići po pobjedu onda smo mi jako blizu plasmana među osam najboljih. Mislim da smo po svemu prikazanom ove sezone u Europi zaslužili biti među osam najboljih, ali ne bih volio da ako se to ne ostvari, krenu priče „plinari izgorjeli u paklu Kopenhagena“, priznaje Vujović i dodaje kako neovisno o ishodu u nedjelju, mogu biti zadovoljni s ovom sezonom.

Uspjeli smo afirmirati velik broj mladih igrača i samom klubu je porastao rejting u Europi. Utakmica će biti veliki test i za igrače i za mene, ali iskreno se nadam i vjerujem kako ćemo se još jednom sresti na konferenciji za medije uoči dvoboja četvrtfinala Lige prvaka“, rekao je trener hrvatskog prvaka na konferenciji za novinare, na kojoj je prisustvovao i Lovro Šprem.

I on naglašava kako su maksimalno koncentrirani te kako žele pobjedu i prolaz.

Prošli vikend smo odigrali jednu veliku utakmicu u kojoj smo s ogromnih pet razlike pobijedili jednu strašnu momčad kao što je Kolding. Takva pobjeda puno znači za našu mladost. Mislim da smo dokazali svima da se možemo ravnopravno nositi i s najvećima. Sada smo taj susret zabetonirali i okrenuli se novom izazovu. Apsolutno smo koncentrirani na dvoboj u Brondbyju“.

Uzvrat će biti drugačiji nego prva utakmica u Zagrebu, vjeruje Šprem.

Vjerujem kako će Kolding promijeniti svoju igru u odnosu na prvi susret, ali isto tako i mi njima spremamo neka iznenađenja. Imamo svoju taktiku, svoju igru i svoje adute koje planiramo pokazati od samog početka utakmice. Siguran sam da ćemo uspjeti ponoviti igru koju smo prikazali u Areni i da će želja, glava i htijenje biti na mjestu i da ćemo na kraju polučiti pravi rezultat i izboriti plasman u četvrtfinale“, zaključio je Šprem.

Uzvrat Koldinga i Zagreba u sportskoj dvorani Brondby Hall u Kopenhagenu igra se u nedjelju s početkom u 16.50 sati.

(Foto: RK PPD Zagreb)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebKoldingrukometOstali sportovi

Ostale Vijesti