Zagrebaši „skinuli“ Vardar: Kažnjavali smo njihove greške

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.12.16. | 09:33

Rukometaši PPD Zagreba ubilježili su jučer veliku pobjedu u regionalnoj SEHA ligi.

U Varaždinu su u 11. kolu pobijedili makedonski Vardar sa 28:26 i nanijeli mu prvi poraz u SEHA ligi ove sezone. Vodili su hrvatski prvaci tijekom cijelog susreta protiv makedonskih prvaka i pružili još jednu dobru partiju nakon slavlja protiv Veszprema i Rhein-Neckar Lowena.

Napravili smo puno manje pogrešaka i kažnjavali smo njihove greške. Drago mi je da je ekipa reagirala dobro u odnosu na utakmicu u Velenju i sada smo u kontinuitetu već odradili drugu dobru utakmicu. Mislim da je to dobar smjer cijele momčadi. Čestitam igračima i cijeloj ekipi na trudu“, rekao je trener Zagrebaša Silvio Ivandija, dodajući:

SEHA LIGA: Zagrebaši nanijeli Vardaru prvi poraz!

Bilo je nekih padova u drugom poluvremenu, ali to nije bilo bitno i više nije utjecalo na rezultat. Kontrolirali smo cijelu utakmicu“.

Trener Vardara Raul Gonzalez Guiterez čestitao je Zagrebu na boljoj igri i pobjedi.

Igrali su bolje od nas. Mi se nismo osjećali dobro. U prvom poluvremenu smo imali dosta pogrešaka u napadu i oni su bili bolji. U drugom poluvremenu  je bilo nešto bolje ali oni su bili mnogo bolji od nas. Izgubili smo jer su oni igrali vrlo dobar rukomet".

Ivan Čupić je u porazu svog Vardara zabio četiri pogotka.

Zagreb je zasluženo uzeo pobjedu. U prvom poluvremenu nam je malo nedostajalo krvi u obrani  i agresivnosti. Nije nam bio dobar protok lopte. Igrali smo na Zagrebov mlin i na njihovu 5:1 agresivnu obranu smo bili dosta statični. Uz prekršaje, još smo i dosta griješili. Drugo poluvrijeme smo pokušali igrati na sve ili ništa, probali smo stisnuti jer je bila velika razlika, ali Zagreb je to uspio iskontrolirati. Mi smo se nekoliko puta približili, u zadnjih deset minuta malo smo se pogubili na terenu pa je na obje strane bilo nervoze. Ali Zagreb je bio puno bolja momčad. Pružio je puno bolju igru i na kraju je zasluženo uzeo pobjedu i bodove“.

Desno krilo hrvatskog prvaka Josip Ereš je sretan što su dobro iskoristili pogreške protivnika.

Jako dobro smo ušli u utakmicu i napravili nekoliko golova razlike. U drugom poluvremenu smo uspijevali održavati tu gol razliku i iako smo se malo i gubili u drugom dijelu pa nas je Vardar u nekim trenucima stisnuo, uspjeli smo izdržati sve napade i utakmicu smo mirno priveli kraju“, poručio je Ereš.

Zagreb je sada drugi u poretku regionalne SEHA lige sa sedam bodova zaostatka za vodećim Vardarom, ali ima i dvije utakmice manje.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebSEHA ligaSilvio IvandijaVardarIvan ČupićRaul Gonzalez GuiterezJosip Ereš

Ostale Vijesti