Zagrebaši nakon velikog uspjeha: Ovo je za nas pobjeda!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.03.15. | 22:49

Rukometaši PPD Zagreba nakon 2012. godine će ponovno igrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Prije tri godine pao je Metalurg, a ove godine, danski Kolding.

Hrvatskom prvaku bila je dovoljna uvjerljiva predstava u prvoj utakmici osmine finala. Prije osam dana u Areni je Kolding stradao s pet razlike, a iako je slavlje moglo biti i uvjerljivije jer su Zagrebaši vodili i sa plus devet, na kraju se slavlje iz Zagreba pokazalo dovoljnim za potvrdu prolaza među osam najboljih momčadi u Europi.

Zagrebaši izgubili s dva razlike u Danskoj, ali izborili četvrtfinale LP-a!

Zagrebaši su ponovo s elitom, ali s gotovo nikad mlađom momčadi. Kolding je bio favorit, sa svojim iskusnim igračima predvođenima legendarnim golmanom Hvidtom, no hrvatski je prvak pokazao zube i mladim snagama zasluženo osigurao ostanak u Europi.

Čestitam igračima, koji su od prve do zadnje minute igrali čvrsto, jako, nisu niti na trenutak posustali pred čvrstim i ozbiljno Koldingom. Mislim da smo kontrolirali utakmicu kroz cijelih 60 minuta, imali smo dobru koncentraciju“, rekao je nakon dvoboja u Kopenhagenu trener hrvatskog prvaka, Veselin Vujović.

I danas su jednu od ključnih uloga odradili vratari, koji su branili kada je najviše trebalo.

Naša snaga se pokazuje u tome što ste vidjeli kakav je bio Ivić u prvoj utakmici, a kakav je danas bio Stevanović, koji je lavovski odradio dio posla. Obranović koji u prvoj utakmici nije igrao, danas je sjajno odigrao. I sve ukupno je to naša snaga. Izuzetno sam zadovoljan i veseo da je nakon velike pauze, Zagreb među osam najboljih momčadi Europe. Mislim da to zaslužuje, a to sam rekao i nakon utakmice“, dodao je Vujović.  

Luka Stepančić danas je postigao tri gola, bio je treći strijelac Zagreba, iza Horvata i Obranovića i priznaje kako su oduševljeno dočekali prolaz te im slavlje nije pokvario poraz.

Rekao je trener da niti jedan poraz ne može biti sladak, ali recimo da ovaj ima ipak malo slatkoće u sebi. Rekli smo da nećemo slaviti, to nam je dogovor, ali emocije su nas uzele, vidjelo se koliko nam je to značilo, nakon dvije godine posta i neprolaska grupe, odmag proći u četvrtfinale je ogromna stvar za ovako mladu ekipu. Mislim da smo svi u jednoj sezoni sazreli za dvije godine. Proslavit ćemo ovo i kad se sve slegne i kada postanemo svjesni gdje smo došli, čekat ćemo ždrijeb četvrtfinala", rekao je Stepančić.

Luka Šebetić jednom se uspio upisao u strijelce protiv domaćina, ali kako se kaže, jedan ali vrijedan.

Možda danas nismo pobijedili ali su ovo dvije utakmice u kojima smo ukupno pobijedili. Ovo je za nas jedna pobjeda, u četvrtfinalu smo nakon tri godine, nakon one momčadi u kojoj su igrali Balić, Kopljar, Špiler, Šego i ostali. Nitko to možda nije očekivao, ali vjerovali smo u sebe, stvorila se dobra kohezija, odigrali smo jednu zrelu utakmicu nakon predivne prve utakmice. U trenucima kada se možda protivnik razmahao, nismo pali, izdržali smo i puno isključenja, čak i na ovu njihovu duboku obranu našli smo na kraju dobra rješenja. Bili smo mirni kada je trebalo i uz dobre obrane Stevanovića posebice u drugom poluvremenu, mislim da zasluženo idemo dalje“, zaključio je Šebetić.

Ždrijeb koji će Zagrebu dodijeliti protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka na rasporedu je u utorak u Beču.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebKoldingEHF Liga prvakarukometOstali sportovi

Ostale Vijesti