Zagrebaši love ključne bodove protiv Šveđana: Ne smijemo ponoviti ništa iz prvog dvoboja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.02.17. | 17:08

Rukometaše PPD Zagreba u subotu očekuje utakmica 12. kola Lige prvaka protiv švedskog prvaka Kristianstada.

Hrvatskog prvaka očekuje velika borba za prolaz u osminu finala Lige prvaka. U goste im u subotu u zagrebačku Arenu stiže jedan od konkurenata za priželjkivano šesto mjesto u skupini – švedski prvak IFK Kristianstad. Gosti su trenutno na sedmoj poziciji skupine B sa bodom više od PPD Zagreb i jednim manje od šestoplasiranog Celja te ćemo u posljednja tri kola gledati uzbudljivu bitku između te tri momčadi za mjesto u nokaut fazi. Zagrebaši protiv Kristianstada igraju u subotu pred svojim navijačima, a onda zadnjem kolu, također u Areni, protiv Celja.

No, da bi uopće imali šanse za osminu finala u posljednjem kolu, treba uzeti puni plijen protiv Šveđana u subotu.

 „Očekujem jednu jako tešku utakmicu. Informacije s kojima raspolažem govore mi da Šveđani dolaze u najjačem, dakle kompletnom sastavu u kojemu najveća opasnost prijeti od tehnički sjajno obučene vanjske linije. Njihovu igru u prvom redu odlikuje brzina, ali pritom oni ne srljaju što ih čini opasnima“, rekao je u najavi susreta trener hrvatskog prvaka Silvio Ivandija.

,Ne smije se zaboraviti da su Šveđani na svom terenu u prvom susretu protiv Zagreba slavili sa sedam razlike, 29:22.

Kada pogledate našu prvu utakmicu i vidite podatak da smo mi s čak 18 vratarskih obrana uspjeli izgubiti sedam razlike onda vam je jasno o kako opasnom protivniku se ovdje radi. Mi moramo biti koncentrirani u napadu i ne dozvoliti protivniku da razvije svoju polukontru i kontru jer tu su jako opasni“.

Za trenera Ivandiju je ovo najvažnija utakmica ovosezonske Lige prvaka.

Tražim od svojih igrača da to shvate, da maksimalno ozbiljno u subotu prionu poslu i da ne dozvole bilo kakvo iznenađenje. Ako sve bude po planu, za plasman u osminu finala odlučivat ćemo u direktnom okršaju s Celjem u zadnjem kolu, a da bi to bilo tako moramo prvo uhvatiti  bodove protiv Kristianstada“, naglasio je trener hrvatskog prvaka.

U momčad se nakon višemjesečne pauze zbog ozljede ramena vratio Domagoj Pavlović.

U prvom dvoboju smo loše otvorili utakmicu, oni su nas iskontrirali, postigli puno lakih golova, a uz našu brzopletost u napadu imali smo peh da im se i golman razbranio. Recept za subotu je jednostavan – ne ponoviti ništa iz tog prvog dvoboja. Moramo poraditi na vraćanju u obranu jer za razliku od nekih težih ili teretnijih ekipa, ovi Šveđani ti guraju loptu u leđa i svaku tromost i sporost spremni su kazniti“, naglasio je Pavlović.

Utakmica 12. kola skupine B Lige prvaka između PPD Zagreba i IFK Kristianstad igra se u subotu u Areni s početkom u 20 sati. Zagrebaši bi trebali opravdati ulogu favorita pred svojim navijačima, a na taj se susret možete kladiti OVDJE

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebEHF Liga prvakaEHFKristianstadrukometSilvio IvandijaDomagoj Pavlović

Ostale Vijesti