Zadovoljne Barakude: Znali smo da će biti borbeno s Talijanima, imamo šanse za finale

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.07.17. | 08:34

Sreću plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti nisu skrivali niti naši igrači.

Uz kapetana Sandra Sukna, najbolji strijelac u četvrtfinalnom dvoboju protiv Italije bio je Javier Garcia Gadea, koji je Talijanima utrpao četiri komada iz pet pokušaja, a posebno je impresivna bila ona 'bomba' za 10:7. Dodao je i četiri bloka te dvije asistencije.

Ma to je samo jedan gol, moramo misliti na to kako igrati ne samo u napadu nego i u obrani s igračem manje. Mislim da smo tu danas igrali odlično. A kada obrana ima samopouzdanja, onda je i u napadu lakše“.

Tucak: U ovom trenutku možemo pobijediti bilo koga na svijetu pa i Srbiju!

Garcia i Sukno najbolji kad je najpotrebnije! Hrvatska slomila prljave Talijane i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva!

Očekivali su tešku utakmicu.

Znali smo da će protiv Talijana biti borba. Igrali smo ovog ljeta dvaput s njima i dvaput izgubili. Oni snažno igraju od prve do zadnje minute. Vidjeli smo to kada smo imali 10:7, a oni su odmah zabili i vratili se tri minute do kraja. U prve tri utakmice na Svjetskom prvenstvu smo igrali dobro ali znali smo da za plasman u polufinale moramo dati malo više. Vidjeli smo kakav karakter ima ova ekipa, igrali smo odlično i nismo izgubili koncentraciju“.

Nadamo se da takvi možemo biti i sutra protiv Srbije.

Idemo utakmicu po utakmicu, nadam se da možemo igrati finale. Moramo odigrati dobro i mirno, jednako kao danas i onda ćemo sigurno imati šanse“, kazao je Garcia.

Dvostruki strijelac bio je Anđelo Šetka.

Na vaterpolo gledam sa druge strane, na način daj momčadi najviše što možeš pa makar ne zabio niti jedan gol na turniru. Ako pobjeđujemo, to mi nije bitno. Sigurno da je svaki gol dobrodošao, u ovakvim utakmica je sve bitno, ali ponekad mi je draži blok nego gol“.

Talijane su dobro analizirali.

Bili smo malo više motivirani i više smo htjeli pobjedu pa se probudi taj inat. Nadamo se da će se za ono što nas čeka probuditi još veći inat“.

I više od samog inata će nam trebati sutra protiv Srbije.

Ovdje smo došli sa ciljem i sigurno da to nije bilo stati na četvrtfinalu. Idemo utakmicu po utakmicu, malo ćemo pogledati snimku ove utakmice i onda se okrećemo polufinalu. Za to se živi, trenira i uživa u takvim trenucima“.

Sa Srbijom, inače braniteljem naslova nemamo dobar skor.

U sportu nema nepobjedivih. Tako je kako je, izgubili smo od njih, ali treba biti velik u porazu, kao što smo i bili. Dosad su nas pobjeđivali, ali radimo, treniramo i mučimo se. Sigurno nismo došli ovdje da bi gubili. Ovo je nova prilika za isprati taj gorak okus“, poručio je Šetka.

Ante Vukičević jednom se upisao u strijelce.

Bilo je dobro od početka do kraja, koncentrirano, nismo upali u crnu rupu kao u zadnje dvije utakmice s njima kao što znali padati i mislim da je to bio ključ naše pobjede. Uspjeli smo zadržati hladnu glavu od početka do kraja. Pokazali smo karakter, igrali smo jedan za drugoga i pozakali smo da svi želimo pobijediti“.

Ivan Marcelić dobro je na golu zamijenio Marka Bijača.

Odradili smo kako smo očekivali. Znali smo da će se utakmica lomiti na igri s igračem manje i da ćemo tu tražiti pobjedu. Znali smo da moramo podići agresivnost, to smo i napravili. Dosta dobro je to izgledalo u bazenu, agresivno, pokretno i nismo im dali previše šanse. Izlazili smo na najopasnije šutere i tako im automatski blokirali njihove najjače strane“.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Xavier GarciaAnđelo ŠetkaAnte VukičevićIvan MarcelićSvjetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti