Worley osvojila zlato u veleslalomu, Popović bez plasmana u drugoj vožnji

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.17. | 14:31

Francuska skijašica Tessa Worley nova je svjetska prvakinja u veleslalomu.

Skijašice su u švicarskom St. Moritzu odradile pretposljednju disciplinu – veleslalom. Naslovom svjetske prvakinje okitila se francuska skijašica Tessa Worley, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, a ujedno je i vodeća veleslalomašica svijeta.

Francuskinja ove sezone u Svjetskom kupu ima tri pobjede i tri druga mjesta te je na Svjetsko prvenstvo došla kao glavna favoritkinja za zlatnu medalju. I tu je ulogu opravdala. Nakon prvog laufa je imala 48 stotinki sekundi prednosti pred drugoplasiranom Talijankom Sofijom Goggijom, a u drugoj je u cilj ušla s petim vremenom druge vožnje, no to joj je bilo dovoljno za osvajanje naslova.

Srebrnu medalju osvojila je trećeplasirana iz prve vožnje Amerikanka Mikaela Shiffrin sa zaostatkom od 34 stotinki sekunde, a broncu je na koncu osvojila Goggia sa 74 stotinki slabijim vremenom od Worley. Četvrta je bila još jedna Talijanka, Federica Brignone sa 92 stotinke zaostatka, a već petoplasirana Austrijanka Stephanie Brunner je imala zaostatak veći od sekunde – 1,30. Braniteljica naslova otprije dvije godine, Austrijanka Anna Veith je utrku završila na 22. poziciji sa tri sekunde i 16 stotinki zaostatka.

U utrci su nastupile i četiri hrvatske predstavnice. Leona Popović je u prvoj vožnji bila 43. sa pet sekundi zaostatka, a drugi lauf nije uspjela završiti. Ida Štimac je na koncu imala devet sekundi i 94 stotinke slabije vrijeme od pobjednice i završila je na 42. poziciji, a Andrea Komšić dva mjesta slabija sa deset sekundi i 56 stotinki zaostatka. Lana Zbašnik je nakon prve vožnje bila na diobi 56. mjesta, a nakon drugog laufa je s ukupnim zaostatkom od deset sekundi i 83 stotinke je utrku završila na podjeli 47. mjesta.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

SkijanjeLeona PopovićIda ŠtimacAndrea KomšićLana ZbašnikSvjetsko prvenstvo u skijanjuTessa Worley

Ostale Vijesti