Worley najbrža u prvoj vožnji veleslaloma, Hrvatice bez plasmana u Top 30

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.17. | 10:30

Nakon prve vožnje veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u švicarskom St.Moritzu najbrže vrijeme je ostvarila francuska skijašica Tessa Worley.

Vodeća skijašica u poretku veleslaloma u Svjetskom kupu, Francuskinja Tessa Worley vodeća je i nakon prve vožnje ove discipline na Svjetskom prvenstvu u švicarskom St.Moritzu. Francuskinja ima tri pobjede ove sezone u Svjetskom kupu i tri druga mjesta, a i danas je, unatoč jednoj manjoj pogrepci, uspjela biti brža od ostalih djevojaka.

Startala je prva i do sada je nitko nije uspio 'skinuti' s trona. Najviše joj se uspjela približiti Talijanka Sofia Goggia, koja je krenula kao druga iz startne kućice i kao druga ušla u cilj, sa 48 stotinki zaostatka za Worley. Treća je vodeća skijašica ukupnog poretka Svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 72 stotinke slabijim vremenom.

Njemačka skijašica, Viktoria Rebensburg, koja je startala druga, nije uspjela završiti utrku. Četvrta je pobjednica posljednjeg veleslaloma u Kronplatzu, Talijanka Federica Brignone, koja već kasni više od sekunde za Worley – sekundu i deset stotinki, a stotinku više je lošija domaća skijašica Simone Wild, koja je startala 15.

U prvoj vožnji su nastupile i četiri hrvatske skijašice. Prva je krenula Leona Popović i sa startnim brojem 45 u cilj stigla sa pet sekundi i tri stotinke zaostatka. Na koncu je zauzela 43. mjesto. Ida Štimac je sa startnim brojem 66 za vodećom zakasnila pet sekundi i 57 stotinki, što je bilo dovoljno za 48. poziciju, a odmah iza nje se smjestila treća hrvatska skijašica Andrea Komšić. Za Worley je imala zaostatak +5,92. Lana Zbašnik je imala šest sekundi i 65 stotinke slabije vrijeme od Worley i utrku je završila na diobi 56. pozicije.

Druga vožnja počinje u 13 sati.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

VeleslalomSvjetsko prvenstvo u skijanjuSkijanjeTessa Worley

Ostale Vijesti