Weirather za samo pet bodova osvojila Mali globus u superveleslalomu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.03.17. | 21:09

Gledali smo uzbudljiv posljednji superveleslalom skijašica na završnici Svjetskog kupa u američkom Aspenu.

Na zadnjem superveleslalomu sezone slavila je Tina Weirather iz Lihtenštajna, sa 35 stotinki boljim vremenom od izravne konkurentice za osvajanje Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini, Slovenke Ilke Stuhec. Treća je bila Talijanka Federica Brignone sa 36 stotinki zaostatka za Weirather, koja je na kraju sa samo pet bodova prednosti osvojila Mali kristalni globus u superG-ju. Sezonu je zaključila sa 435 boda, a Štuhec sa 430. Slovenka je inače ove sezone bila najbolja u spustu i kombinaciji.

Do kraja sezone su ostale još samo dvije utrke na završnici Svjetskog kupa u američkom Aspenu – tehničke discipline: veleslalom i slalom.

Dodajmo da je u muškom superveleslalomu također na završnici Svjetskog kupa najbrži bio  Austrijanac Hannes Reichelt. Imao je 11 stotinki prednosti pred Talijanom Dominikom Parisom i 33 stotinki boljim vremenom od Švicarca Maura Caviezela i Aleksandera Aamodta Kildea, koji su podijelili treće mjesto. Ovdje je Mali kristalni globus već ranije pripao Norvežaninu Kjetilu Jansrudu, koji je danas bio deveti. Reichelt je drugi, a Kilde treći.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Tina WeiratherSkijanjeIlka ŠtuhecOstali sportoviHannes Reicheltsvjetski kup u skijanjuSvjetski kup

Ostale Vijesti