Vujović: Mladost koja nam je prvo bila adut, na kraju se pokazala kao slabost

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 14.03.15. | 21:15

Rukometaši PPD s pet golova prednosti i rezultatom 22:17 putuju na uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv danskog Koldinga.

Plus pet, oni koji nisu gledali utakmicu i sjajnu večer vratara Zagrebaša Filipa Ivića i maestralne igre obrane hrvatskog prvaka, barem u prvom poluvremenu, moglo bi zvučati puno, no ako se uzme u obzir da su Zagrebaši čak triput imali devet razlike, ne jamči prolaz među osam najboljih momčadi Europe. Bit će teško u uzvratu za osam dana, pokazala je to igra iskusne danske momčadi u drugom poluvremenu, kada je stisnula u obrani. Napad je doduše, srećom po Zagrebaše, nije previše išao, ali ako proradi i napad, hrvatski prvak neće lako uspjeti sačuvati prednost iz Arene.

Moram čestitati gostima na jednoj pravoj muškoj utakmici. Ne viđa se često utakmica s tako malo golova. Mi smo imali strahovito prvo poluvrijeme, posebice u obrani, bili smo nošeni našim golmanom i dobrim napadom, koji su nam bili vjetar u leđa, a u drugom poluvremenu naš adut koji je dominirao u prvom dijelu - mladost se pokazao kao naša slabost. U situaciji kada smo mogli dobiti utakmicu s sedam razlike, doveli smo se u situaciju da utakmica u uzvratu može otići na obje strane. Dakle, sve je još otvoreno“, rekao je nakon utakmice trener Zagrebaša, Veselin Vujović.

Mnogo vremena za slavlje i analizu nema.

„Ostaje nam da puno radimo i spremimo se drugu utakmicu. I za njih i za nas će biti velika stvar izboriti mjesto među osam najboljih u Europi.“

Zagrebaši su blizu, ali Danci neće tako lako pasti pred domaćim navijačima, posebice nakon što ih je Zagreb ovako bacio na koljena.

Imali smo težak početak. Loše smo ušli u utakmicu i loše smo završavali napade. Nismo imali dovoljno strpljenja, dosta šuteva smo prebrzo pucali, napravili smo previše pogrešaka i dopustili Zagrebu nekoliko lakih golova. U drugom poluvremenu smo se poboljšali u obrani i bili smo pokretljiviji, dobro smo krenuli s obranom, ali s napadom jednako loše kao i u prvom“, bili su dojmovi trenera Koldinga Arona Kristjanssona.

I pred njim je, kao i pred Vujovićem, teška zadaća.

„Imamo puno toga još za raditi i popraviti u napadu. Na kraju možemo biti zadovoljni što je za nas završilo minus pet, moglo je biti i gore. Pripremat ćemo se za uzvrat da vratimo Zagrebu i pobijedimo“.

Zagrebaši su tek u drugom poluvremenu uspjeli malo razbraniti jednu od najvećih zvijezda danske momčadi, Kaspera Hvidta, koji je imao dvostruko manje obrana od glavnog junaka hrvatskog prvaka, Filipa Ivića. Hvidt je ubilježio šest obrana, a Ivić 13.

„Bilo je lijepo igrati u Zagrebu. Bila je sjajna atmosfera. Pred ovakvom publikom takva atmosfera čini sjajne utakmice. Čestitke Zagrebu na organizaciji. Što se tiče utakmice, bila je vrlo zanimljiva s dva različita poluvremena. U prvom dijelu je postojala samo jedna momčad i jedan igrač, Filip Ivić. U prvih 20 minuta smo gubili deset razlike, a deset minuta prije kraja smo stigli na minus pet. Bitno je što smo uspjeli to napraviti jer sada imamo šanse za uzvrat“, istaknuo je Hvidt, ne krijući zadovoljstvo što su se vratili nakon loše igre u prvom poluvremenu i zaostatka od 15:8.

„Uspjeli smo promijeniti svoj mentalitet i vratili smo borbeni duh i osigurali koliko toliko pozitivan rezultat. Možemo biti itekako zadovoljni s nekoliko zadnjih minuta. Ovih pet razlike nam daje nadu u uzvrat. Ništa nije odlučeno, svjesni smo da je pred nama važan susret i da će se sve odlučiti u Danskoj“, zaključio je danski golman.

Puno više zadovoljstva imao je Antonijo Kovačević, koji je zabio dva gola i kako je rekao na konferenciji za novinare, nikada u karijeri nije igrao utakmicu ovakve važnosti.

„Velika mi je čast igrati u Liga prvaka u ovoj fazi. Mislim da možemo biti zadovoljni s prvih 20 minuta kada smo doslovce letjeli po terenu. Naša obrana 5:1 je djelovala sjajno, a sjajan je bio i Ivić. Odvojili smo se na nekoliko golova razlike, Ivić je bio sjajan, ali je onda u drugom poluvremenu uslijedila rupa u kojoj nismo uspjeli postići gol 11 minuta. Onda smo se stabilizirali i napravili razliku, a u zadnjih nekoliko minuta smo s našim pogreškama i mladošću dopustili Koldingu da nam napravi najmanju razliku. Ostaje nam da se pripremimo za uzvratni susret i također jednako dobro odigramo i u uzvratu u Danskoj“, zaključio je Kovačević.

Uzvrat je na rasporedu sljedeće nedjelje u Danskoj.

(Foto: Pixsell/Germanijak.hr)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebKoldingrukometOstali sportovi

Ostale Vijesti