Vujović: Danci su savršena mašina, sve dok im ne ubacimo kamenčić ili dva!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.03.15. | 15:10

Rukometaši PPD Zagreba u subotu pred domaćim navijačima u Areni igraju utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv danskog prvaka, KIF Kolding Kopenhagena.

Iako su gosti favoriti, hrvatski prvak se neće lako predati, poručuje trener Zagrebaša, Veselin Vujović.

„Netko će pomisliti i reći kako smo plasmanom među 16 najboljih ostvarili svoj cilj. Ja se ne bih s takvom konstatacijom složio jer mislim da je naš cilj otkriti koji je to naš maksimalni domet i što to mi možemo napraviti u društvu najboljih rukometnih momčadi Europe. Prošli smo među 16, a sada idemo zajedničkim snagama pokušati napraviti korak više i proći među osam najboljih“, istaknuo je svoje želje Vujović.

Ali neće im biti nimalo lako.

Kolding je jedan ozbiljan i iskusan sastav koji obiluje zrelim, a po mom mišljenju i prezrelim igračima. Krasi ih činjenica da dobro drže ritam i da nikada ne pokazuju emocije ni kada pobjeđuju ni kada gube. Poznati su po tome da protivnika lome visokim ritmom, pa nije čudno što se često za takav tip skandinavskog rukometa može čuti usporedba da ekipe igraju poput mašina“.

Vujović zna kako te mašine pokušati zaustaviti.

Osobno imam dobar skor sa Skandinavcima i iz iskustva znam da te iste mašine imaju dosta problema ako im uspiješ ubaciti pokoji kamenčić. Naš je cilj i naša želja da ubacimo ne jedan, već tri ili četiri takva mala kamenčića koja će im razbiti ritam i dovesti nas bliže željenom cilju – pobjedi“.

Trener hrvatskog prvaka priželjkuje da se u subotu ponovi igra Zagreba kao iz utakmica protiv THW Kiela ili Paris Saint Germaina, a želja je slaviti s barem jednim golom razlike.

„Činjenica je da pobjeda od pet golova razlike ne garantira prolaz isto kao što i neriješen rezultat u Zagrebu ne znači da nemamo šanse u Danskoj, ali ako uspijemo ostvariti makar minimalnu pobjedu prebacit ćemo taj psihološki pritisak na njih i tako ćemo biti u prednosti za uzvrat“.

Vujović je pripremio svoje igrače na težak ispit protiv Danaca. U hrvatskim se redovima nadaju da će iskoristiti prednost domaće publike.

Dolazi nam vrlo iskusna momčad s iskusnim pojedincima, no mi smo ove godine neporaženi na domaćem tlu u zagrebačkoj Areni i nadamo se da će tako i ostati. Obećajem u ime svih svojih suigrača da ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo pobjedu u subotu i stoga ovim putem pozivam sve naše navijače da dođu u subotu u Arenu i da budu naš osmi igrač“, poručio je na konferenciji za novinare srednji vanjski PPD Zagreba, Sandro Obranović.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Veselin VujovićPPD ZagrebrukometOstali sportoviKolding

Ostale Vijesti