Vlašić: Već i sam odlazak na SP je moja velika pobjeda

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 19.08.15. | 16:33

Hrvatska visašica Blanka Vlašić sutra putuje u Peking, u kojem se od 22. do 30. kolovoza održava Svjetsko atletsko prvenstvo.

Blanki će ovo biti njezino već sedmo svjetsko atletsko prvenstvo. Iako zbog ozljede nije nastupala još od mitinga Dijamantne lige u New Yorku, uoči odlaska je vrlo optimistična.

 „Nakon natjecanja u New Yorku znali smo da je malo vremena da se ozljeda desne Ahilove tetive potpuno sanira, budući da smo, kako bih si uopće dala priliku da nastupim na Svjetskom prvenstvu, morali balansirati između rehabilitacije i razvojnih treninga“, izjavila je Blanka za svoju službenu stranicu, dodajući kako se jako veseli natjecanju:

Ovaj cijeli period je bio veliki izazov i već sama činjenica da idem u Peking je moja velika pobjeda. Iako mi nedostaje skokova i na treningu i na natjecanjima, optimistična sam i jako se veselim natjecanju. Znam da smo napravili najbolje što smo mogli u datim okolnostima i zato se mirna srca vraćam u Ptičje gnijezdo. Velika hvala i mojim navijačima na bezrezervnoj podršci, svakako i dalje računam na vas i vaše molitve“, rekla je Blanka uoči odlaska.

Blanka je do sada dvaput osvajala svjetsko zlato - u Osaki 2007. i Berlinu 2009. godine, a ima i jedno srebro iz Daegua 2011. godine te je najuspješnija visašica u povijesti svjetskih atletskih prvenstava.

Kvalifikacije skakačica u vis na Svjetskom prvenstvu u Pekingu na rasporedu su 27., a finale 29 kolovoza.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Blanka VlašićAtletikaOstali sportoviSvjetsko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti