Vlašić: Razum je pobijedio srce

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.08.14. | 09:36

Hrvatska visašica Blanka Vlašić kod kuće prati Europsko atletsko prvenstvo u Zürichu.

Iako je bila jedna od glavnih kandidatkinja za medalju i zlato u ženskom skoku u vis, problemi s koljenom nisu dozvolili putovanje niti nastup u Švicarskoj. Nakon večernjeg treninga u srijedu ona i njezin tim su, zbog bolne upale patelarne tetive lijevog koljena, odlučili otkazati nastup na kontinentalnoj smotri.

„Nakon dobrih rezultata ove sezone mislila sam da mi to koljeno neće predstavljati problem, no zaustavilo me u ključnom trenutku. Nisam spremna riskirati novu ozljedu zbog Europskog prvenstva, jer ipak se tu radi o kvalifikacijama i finalu unutar tri dana. Može se reći da je razum pobijedio srce, da se ne bi ponovilo kao prošli puta kad sam se tri godine borila s ozljedama“, rekla je Blanka za svoje službene stranice.

U tri spomenute godine Vlašić je već propustila po jedno europsko i svjetsko prvenstvo te Olimpijske igre u Londonu. Uoči Europskog prvenstva u Zürichu bila je jedna od glavnih favoritkinja za zlato, budući da je jedina ove sezone dva puta skakala preko dva metra.

Vjerujem da će biti još velikih natjecanja, a sada se moram posvetiti terapijama i onda sa svojim timom moram procijeniti što s ostatkom ove sezone. Možda ipak nastupim na još ponekom mitingu do kraja sezone, ali to je veliko možda, i samo u slučaju ako ne bude rizika za pogoršanje ozljede“, ostavila je ipak Blanka malu mogućnost brzog povratka na skakališta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Blanka VlašićAtletikaOstali sportoviEuropsko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti