Vlašić propušta sva natjecanja do SP-a: Pogoršala se situacija s Ahilovom tetivom

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.07.15. | 16:44

Hrvatska visašica Blanka Vlašić jučer je otkazala sve nastupe do Svjetsko prvenstva krajem kolovoza, a danas je pojasnila koji su razlozi.

Vlašić će propustiti mitinge Dijamantne lige - sutrašnji u u Lausannei i u Monte Carlu 17. srpnja, a fokusirat će se na krunu sezone - Svjetsko prvenstvo u Pekingu 27. kolovoza. Razlog su ponovni problemi s Ahilovom tetivom.

Već neko vrijeme osjećam tegobe u toj desnoj Ahilovoj tetivi. No, posljednjih dana se situacija malo pogoršala, pa smo nakon dijagnostičkog pregleda i savjetovanja sa stručnjacima odlučili preskočiti Lausanneu i Monte Carlo te odmah pristupiti rehabilitaciji kako bih si dala dovoljno vremena da ozdravim i da se spremim za Svjetsko prvenstvo u Pekingu“, kazala je Blanka za svoje službene stranice, pojasnivši kako se radi o najvažnijem natjecanju ove sezone i dat će sve od sebe da nastupi na njemu.

Uz božju pomoć neće proći još jedna godina bez nastupa na velikom natjecanju. Dosta toga mogu odrađivati na treningu tako da smo, na neki način, već započeli pripreme za to veliko natjecanje. Nadam se i vjerujem da ću sezonu završiti u lijepom natjecateljskom ritmu“, zaključila je 31-godišnja Splićanka.

Blanka je ove sezone nastupila na dva mitinga Dijamantne lige, u Rimu i New Yorku i zauzela je dva druga mjesta.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Ostali sportoviAtletikaBlanka Vlašić

Ostale Vijesti