Vlašić otkazala i London, u Rio ide bez provjere

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.07.16. | 14:06

„U Rio putujemo sigurno, i to 13. kolovoza. Eto, odlučili smo se da nećemo imati nijedan nastup do Igara“, rekla je Blanka.

Blanka Vlašić otkazala je nastup na mitingu Dijamante lige u Londonu koji će se održati u petak, 22. srpnja. To je trebala za našu visašicu biti posljednja i jedina provjera uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Riju. Tako će se dogoditi situacija da će Blanka na Olimpijskim igrama nastupiti bez ijednog natjecanja ove sezone.

Posljednji je put nastupila na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 29. kolovoza prošle godine kada je s preskočenih 2,01 metar osvojila srebrnu medalju. Prošle je sezone malo skakala, na SP-u, te na mitinzima Dijamante lige u Rimu i New Yorku.

U Rio putujemo sigurno, i to 13. kolovoza. Eto, odlučili smo se da nećemo imati nijedan nastup do Igara. Samo treninzi i skakanje određenih visina na treninzima. Tko zna, možda će to sve na kraju ispasti dobro“, rekao je Joško Vlašić, Blankin trener i otac.

Ove sezone samo su dvije visašice skočile iznad dva metra, Amerikanka Chaunte Lowe (2,01) i Njemica Marie-Laurence Jungfleisch (2,00). S obzirom na to da vjerojatno neće biti ruskih visašica (Čičerove, Kučine i Gordejeve), prilika za medalju je dobra.

Bez obzira na Ruskinje, konkurencija u visu bit će jako dobra. Imamo dvije koje su preskočile dva metra, a tu su još itekako opasne Španjolka Beitia, aktualna europska prvakinja, Poljakinja Licwinko koja sigurno može iznenaditi“, smatra Vlašić.

Blanka je sve svoje adute sačuvala za Rio. Kakva bi to bila sportska priča da nakon pekinškog srebra 2008. godine osvoji novu medalju osam godina kasnije. I to u situaciji kada je, zbog ozljeda i operacije, u posljednje četiri godine sakupila samo 14 nastupa na otvorenome. A samo 2008. imala je 17 nastupa...

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Blanka VlašićAtletika

Ostale Vijesti