Robert Anić/PIXSELL
Robert Anić/PIXSELL

Vlada nagrađuje vaterpoliste s ukupno 330.350 eura, a od Zagreba su dobili Medalju Grada

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 13:10

Posebno je nagrađeno zlato na SP-u te srebro na EP-u

Vlada Republike Hrvatske nagradit će igrače i stručni stožer hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je u Dohi osvojila naslov svjetskih prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750 eura.

Vaterpolisti će primiti i nagrade za osvojenu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu u siječnju.

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4.800 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4.800 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600 eura.

Vlada RH je u ponedjeljak na 28. sjednici donijela Zaključak o davanju podrške hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji i Hrvatskom vaterpolskom savezu na iznimnim međunarodnim uspjesima u 2024. godini te se zadužuje Ministarstvo turizma i sporta da temeljem dostavljenih zahtjeva, a sukladno članku 89. stavku 9. Zakona o sportu (Narodne novine, broj:141/2022) donese odluke o dodjeli državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća.

Inače, hrvatski premijer Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, a kasnije ju je njene članove u palači Dverce primio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te izborniku Ivici Tucku i kapetanu Ivanu Krapiću, u ime svih članova hrvatske vaterpolske reprezentacije i Hrvatskog vaterpolskog saveza, dodijelio Medalju Grada Zagreba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)



Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica TucakHrvatski vaterpolski savezAndrej PlenkovićTomislav Tomašević

Ostale Vijesti