VIDEO: Žunić se upisao se u povijest i postao prvi Hrvat s kuglom preko 21 metra!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.03.15. | 11:48

Hrvatski kuglač Stipe Žunić nastavlja sa sjajnim nastupima u disciplini kojom se bavi tek dvije godine.

24-godišnji Zadranin je na NCAA dvoranskom prvenstvu Divizije I u Fayettevilleu osvojio naslov prvaka NCAA-a i to bacivši kuglu rekordnih 21,11 metara, što je novi hrvatski dvoranski rekord.

Postao je tako Žunić prvi hrvatski bacač kugle koji je seniorsku kuglu bacio preko 21 metra.

Pobjednički hitac hrvatski je kuglač bacio u petoj seriji i time popravio dvoranski rekord Hrvatske, koji je on postavio nedavno u Pragu, za čak 44 centimetara.  Na natjecanju na kojem je postao prvak NCAA i tek drugi Hrvat nakon Edisa Elkasevića koji je to uspio 2005. godine, u svih je šest serija imao ispravan hitac. Za razliku od finala nedavnog Europskog prvenstva u Pragu na kojem je imao samo dva ispravna hitca, a ostala četiri puta je prestupio.

Prvi mu je bio na 20,18 metara, drugi na 20,57, a u trećoj je seriji kugla letjela 20,85 metara, što je već tada bio novi hrvatski rekord. U četvrtoj je iznosio 20,03, a u petoj je seriji stigao novi rekord 21,11 metara i za kraj 20,47. Prosjek svih hitaca bio je 20,53 metara.

S ovim je rezultatom Žunić napredovao na drugo mjesto na europskim dvoranskim tablicama ove sezone, odmah iza aktualnog dvoranskog prvaka Europe, Nijemca Davida Storla, te na 4. mjesto svjetskih dvoranskih tablica ove sezone.

Na natjecanju je nastupio i Filip Mihaljević koji je s hicem od 18,40 metara zauzeo 14. mjesto.

(Foto: Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Stipe ŽunićAtletikaOstali sportovi

Ostale Vijesti