REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

VIDEO Ukrajinka oborila 37 godina stari rekord Štefke Kostadinove!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 07.07.24. | 17:32

Tijekom posljednjih tri i pol desetljeća najbliže Kostadinovoj je stigla hrvatska šampionka Blanka Vlašić kojoj je najbolji rezultat u karijeri ostao 2,08 m s kojim je sada treća na listi svih vremena

Ukrajinska atletičarka, 22-godišnja Jaroslava Mahučih postavila je novi svjetski rekord u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Parizu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Aktualna svjetska prvakinja u ovoj disciplini preskočila je letvicu na visini od 2,10 metara čime je za jedan centimetar popravila čak 37 godina star rekord Bugarke Štefke Kostadinove postavljen u kolovozu 1987. na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Video skoka pogledajte OVDJE (Sportklub).

Do nedjelje Mahučih je imala osobni rekord od 2,05 m, da bi u Parizu prvo preskočila letvicu na 2,07 m, a onda i na 2,10 m.

Tijekom posljednjih tri i pol desetljeća najbliže Kostadinovoj je stigla hrvatska šampionka Blanka Vlašić kojoj je najbolji rezultat u karijeri ostao 2,08 m s kojim je sada treća na listi svih vremena.

Dosadašnji rekord u skoku u vis bio je četvrti najstariji rekord u konkurenciji atletičarki, stariji su bili samo oni Čehinje Jarmile Kratochvilove na 800 metara, postavljen 1983., Njemice Marite Koch na 400 metara postavljen 1985. te Ruskinje Natalije Lisovskaje u bacanju kugle iz lipnja 1987.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

Atletikaskok u visJaroslava MahučihBlanka VlašićDijamantna liga

Ostale Vijesti