VIDEO Senzacionalne vijesti iz Šangaja: Hrvatska je prvak svijeta u futsalu!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 13:59

Sveučilišna reprezentacija Hrvatske ostvarila je spektakularni uspjeh, u četvrtfinalu natjecanja pobijedila je favorizirani Portugal, u polufinalu Ukrajinu, a u finalu Brazil!

Hrvatska sveučilišna futsalska reprezentacija ostvarila je, blago je reći, senzacionalni uspjeh. U konkurenciji 14 sveučilišnih reprezentacija osvojila je Svjetsko sveučilišno prvenstvo svladavši na putu do zlata favorizirane reprezentacije Portugala (četvrtfinale), Ukrajine (polufinale) i Brazila (finale).

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koliko je Hrvatska bila impresivna potvrđuje podatak da je u četvrtfinalu svladala Portugal s 4-1, Ukrajinu u polufinalu s 4-2, a u finalu je slomljen Brazil s čak 4-1.

Momčad koju vodi Alen Jukić, pomoćni trener švedske futsalske reprezentacije i trener u Futsal Dinamovoj školi futsala, je skupinu prošla nakon što je uvjerljivo svladala Mongoliju s 9-0, a onda s neočekivano visokih 1-9 izgubila od Ukrajine. U odlučujućoj utakmici hrvatski studenti svladali su Novi Zeland i prošli u drugi krug u kojem ih je čekao moćni Portugal, sastavljen pretežito od igrača koji su osvojila posljednja dva U19 prvenstva Europe.

Portugal je svoju skupinu završio s maksimalnim učinkom i nevjerojatnom gol razlikom 82-3, ponajviše jer su u drugom krugu pobijedili selekciju Ujedinjenih Arapskih Emirata s čak 65-0.

Hrvatska je već na poluvremenu vodila s 4-0, golove su zabili prvotimci Futsal Dinama, dva Filip Novak te Mateo Mužar i Nikola Gudasić po jedan. Jukićevi izabranici su s ukupnih 4-1 prošli u polufinale u kojem su naše studente čekali Ukrajinci. Hrvatska je željno čekala revanš za 1-9 poraz u skupini. Ukrajina je, kao aktualni viceprvak i momčad sastavljena od igrača koji igraju Prvu ukrajinsku ligu, na odmor otišla s prednosti od 2-1, no fantastična Hrvatska u nastavku stiže do preokreta i konačne 4-2 pobjede. Nikola Gudasić potpisao je dva pogotka, Toni Vučković (još jedan igrač Futsal Dinama) jedan, kao i Bruno Kovačić koji igra za Novi Marof.

U finalu je Hrvatska na noge išla Brazilu, reprezentaciji sastavljenoj od klasnih mladih igrača koji igraju u najvišem rangu brazilskog futsala, ali i od igrača koji igraju u španjolskoj prvoj ligi. U kadru Brazilaca nalazio se i prvotimac Novog Vremena Rafinha. No, niti ta 'svjetska' imena nisu mogla protiv najboljih na svijetu. U finalu su ponovno briljirali igrači Futsal Dinama, Nikola Gudasić zabio je prvi i zadnji pogodak za Hrvatsku, a između dva pogotka prvog hrvatskog topnika na turniru u strijelce su se još upisali Filip Novak i Mateo Mužar

Zlatnu Hrvatsku su u Šangaju predstavljali studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays, od kojih mnogi igraju u najvišem rangu Hrvatskog futsala, a njih petorica stižu iz aktualnog hrvatskog prvaka Futsal Dinama.

Zlatni hrvatski reprezentativci:

Ante Piplica i Lukas Mlinarić, (vratari), Branko Artić, Lovro Cigler, Nikola Gudasić, Jure Jakovljević, Bruno Kovačić, Ivan Marković, Mateo Mužar, Filip Novak, Bepo Paus, Ivan Penava, Matija Tolić, Toni Vučković. Izbornik sveučilišne reprezentacije je Alen Jukić, a pomoćnik mu Saša Ledinščak.(N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaMateo MužarFilip NovakFutsalfutsal

Ostale Vijesti