REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

VIDEO: Ogromni zaostaci u Wengenu, samo jedan Hrvat u drugoj vožnji

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.01.23. | 11:41

Održana je prva vožnja, a druga je na rasporedu od 13.15 sati (HTV2)

Skijaši, nakon superveleslaloma i spusta, danas u švicarskom Wengenu voze slalom. Održana je prva vožnja, a druga je na rasporedu od 13.15 sati uz prijenos na našem Drugom program Hrvatske radiotelevizije.

Utrku je otvorio vodeći slalomaš svijeta Norvežanin Lucas Braathen koji u redoslijeda ove discipline vodi sa 250 bodova ispred Austrijanca Manuela Fellera (241) i sunarodnjaka Henrika Kristoffersena (220). Braathen je prvu vožnju završio za 57.61 sekundi. Trenutačno je na prvom mjestu Švicarac Loic Meillard koji je ostvario vrijeme od 57.13 sekundi. Drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.45), a treći Braathen (+0.48).

Organizatorima ponovno muke zadaju iznadprosječno visoke temperature pa staza nije u najboljem stanju i sa svakim startnim brojem bila je sve lošija. Tek je četvrti Nijemac Linus Strasser još unutar sekunde (+0.68) zaostatka za vodećim. Austrijanac Marco Schwarz, koji je na desetom mjestu, za Meillardom zaostaje 2.43 sekunde. 

Među 71 prijavljenim skijašem bila su i četiri hrvatska predstavnika. Filip Zubčić završio je prvu vožnju s 4.30 sekundi zaostatka za vodećim te je trenutačno 20. Istok Rodeš nije uspio završiti prvu vožnju, Samuel Kolega zaostao je za vodećim 5.83 sekunde i nije se plasirao u drugu vožnju, kao ni Matej Vidović (+6.23).

Vožnje naših skijaša pogledajte OVDJE.

Rezultate prvog laufa pronađite OVDJE.


Tagovi

Skijanjesvjetski kup u skijanjuWengenFilip ZubčićIstok RodešSamuel KolegaMatej Vidović

Ostale Vijesti