VIDEO: Kuglaču Mihaljeviću svjetska dvoranska bronca, trkačica Ivančević četvrta

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.03.16. | 09:33

Odličan nastup imali su hrvatski predstavnicu noćas na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u američkom Portlandu.

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević osvojio je brončanu medalju s hicem od 20,87 metara, što je i njegov osobni rekord, objavio je Hrvatski atletski savez.

Mihaljević je do bronce došao u petoj seriji, a ispred njega su bili samo pobjednik Tom Walsh s najboljim rezultatom sezone u svijetu 21,78 metara i Rumunj Andrei Gag sa samo dva centimetara daljim hicem više od našeg predstavnika - 20,89 metara.

Ovim se uspjehom Mihaljević pridružio Branku Zorku i Blanki Vlašić koji su jedini do sada osvajali medalje za Hrvatsku na svjetskim dvoranskim prvenstvima.

Medalja Filipa Mihaljevića je šesta hrvatska medalja na svjetskim dvoranskim prvenstvima. Četiri je osvojila Vlašić u skoku u vis (zlato u Valenciji 2008. i Dohi 2010., srebro u Moskvi 2006. i broncu u Budimpešti 2004.) i jednu Zorko na 1500 mematar (broncu u Torontu 1993.).

Odmah do njih je i Andrea Ivančević koja je u finalu utrke na 60 metara prepone osvojila 'drvenu medalju' - četvrto mjesto s rezultatom 7,95. Visoki plasman Andrea je nogovijestila već u kvalifikacijama kada je istrčala novi hrvatski rekord 7,91, što je bio i ukupno treći rezultat kvalifikacija. Pobijedila je Amerikanaka Nia Ali sa 7,81, druga je bila također Amerikanka Brianna Rollins sa 7,82, a treća Britanka Tiffany Porter sa 7,90. Ivančević je do odličja nedostajalo pet stotinki sekunde.

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević osvojio je hicem od 20,87 metara, što je i njegov osobni rekord, brončanu medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u američkom Portlandu.

(Foto: HAS)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Filip MihaljevićAndrea IvančevićAtletikaSvjetsko dvoransko prvenstvo u atletici

Ostale Vijesti