Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

VIDEO Kralj je mrtav, živio kralj! Usik fanatičnom borbom slavio protiv Furyja i prvi nakon Lewisa ujedinio titule

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 07:33

U osmoj rundi Ukrajinac je slomio Britančev nos, a pred kraj devete runde Usik je serijom lijevih krošea jako uzdrmao Furya, koji se održao na nogama, ali mu je sudac ipak brojao

Upravo briljantan boksački meč odradili su Oleksandr Usik i Tyson Fury! Jedan od onih koji su postali instant klasici, a prvospomenuti je nakon 12 brutalnih rundi boksa u Rijadu slomio Britanca i slavio podijeljenom odlukom sudaca 2-1!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U osmoj rundi Ukrajinac je slomio Britančev nos, a pred kraj devete runde Usik je serijom lijevih krošea jako uzdrmao Furya, koji se ipak održao na nogama, ali mu je sudac ipak brojao.

Usik je dobio prve tri runde, ali je Fury dominirao u sljedeće tri, da bi meč otišao na Ukrajinčevu stranu u devetoj rundi.

Oba borca su u borbu ušla bez poraza u karijeri, Britanac je drža WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020., dok je Ukrajinac imao WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Usik je posto prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova nakon pobjede na bodove protiv Evandera Holyfielda.

Usik je došao i do 22. pobjede u 22 borbi, dok je Fury doživio prvi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobjede i jednu neodlučenu borbu.

„Puno hvala mom timu, hvala mom Bogu Isusu, Hvala! Ovo je bila velika prilika za mene i moju obitelj... Slava Ukrajini! Revanš? Da, da, apsolutno“, rekao je Usik nakon meča.

Zatim se oglasio i Fury:

„Kao prvo, želim se zahvaliti svom gospodaru Isusu Kristu! Ovo je bila odlična borba s Oleksandrom, vjerujem da sam pobijedio, da sam bio bolji u većini rundi. Napravili smo što smo mogli. Njegova zemlja je u ratu i ljudi su uz njega, ali vratit ću se u revanšu. Hvala Isusu na svim pobjedama koje mi je dao, puno sreće Oleksandru, vratit ću se u listopadu kad ćemo odraditi revanš. Bog vas blagoslovio, sretna Nova godina!“, u svom stilu dodao je Britanac. (pz)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BoksOleksandr UsikTyson Fury

Ostale Vijesti