REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

VIDEO Hrgović se vratio u Zagreb: “Kako se sad osjećam, nikad više ne bih boksao”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.06.24. | 15:39

Poraz tehničkim prekidom u osmoj rundi u borbi za privremeni naslov IBF teškaškog prvaka u saudijskom Rijadu značajno će usmjeriti karijeru boksača iz Dubrave

Nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović vratio se malo nakon 15 sati u Zagreb.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bolji od njega je u najvažnijem meču dosadašnje karijere bio Britanac Daniel Dubois, a poraz tehničkim prekidom u osmoj rundi u borbi za privremeni naslov IBF teškaškog prvaka u saudijskom Rijadu značajno će usmjeriti njegovu karijeru.

Hrgović je zračnoj luci Franjo Tuđman progovorio o daljnjim planovima u karijeri.

“Oprostite ako sam vas razočarao”, rekao je potišteni Hrgović. 

“Na sparingu tri tjedna prije borbe mi je puknula arkada. Bilo je upitno hoću li se uopće boriti. Onda sam desetak dana prije meča bio pet dana u krevetu, dobio sam virozu i to me skoro držalo do samog meča. Bio sam na tabletama, nisam bio na sto posto”, rekao je Hrgović u početnoj riječi i nastavio:

“U trenucima prekida sam vodio u meču. Nisam izgubio zbog nokauta, već jer mi se otvorila arkada pa je borba morala biti prekinuta”, zaključio je Hrgović.

“Nemam što puno za reći, propustio sam najveću priliku u karijeri”, rekao je snuždeno.

Je li mislio da će njegov (ne)spremnost biti ipak dovoljna za trijumf?

“Znao sam da sam u deficitu, ali rekao sam ‘idemo’ pa što bude. Bio sam u deficitu, ali prilika je tu, nema nazad. Da, vjerovao sam da će i to biti dovoljno. Možda sam ga malo i podcijenio iako sam ozbiljno pristupio pripremama. No i on je pokazao nešto što nikad nije pokazao, primio je puno jakih udaraca i nije posustao. Prije je znao odustajati kad bi dobio jake udarce. Sve u svemu, tu smo, dočekujete me kao gubitnika, a ne kao pobjednika.”

“Za daljnje analize u čemu sam pogriješio jesam li bio nespreman, je li me poremetila bolest, jesam li promašio taktiku ili nešto treće, treba više vremena”, dodao je.

Što dalje?

“Rekao sam prije meča da ću se povući ako izgubim od njega, tako se trenutačno i osjećam. Nisam mislio da je on rang borca koji će me pobijediti, znam da vrijedim puno više. Kako se trenutačno osjećam, nikad više ne bih boksao. Ovo mi je u jednu ruku kraj svijeta, ali ne mogu se povući ovako, s porazom. Mislim da ću morati još jednom se posložiti i još jednom napasti svjetsku titulu. Prilika će biti, neće ih nedostajati, samo je stvar na meni kad ću i da li ću biti spreman, želim li to i dalje. Treba mi malo odmora. ovo je prvi put u 18 godina otkad se bavim boksom da mogu malo stati na loptu. Prvi put nemam ugovor, ništa nemam na stolu, slobodan sam i mogu si uzeti vremena koliko god trebam. Trebat će mi malo vremena da dođem sebi i da vidim što ću dalje. Oprostite ako sam vas razočarao”, zaključio je emotivni Hrgović, a video s HRT-a pronađite OVDJE. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BoksFilip Hrgović

Ostale Vijesti