Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA

VIDEO Donna Vekić osvojila četvrti naslov u karijeri: "Godina je za mene počela fantastično"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 07:00

U finalu je svladala prvu nositeljicu turnira nakon dva i pol sata igre.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić stigla je do svoje četvrte WTA titule nakon što je u finalu turnira u meksičkom Moterreyju s 2:1 u setovima (6-4, 3-6, 7-5), nakon dva i pol sata igre svladala petu tenisačicu svijeta i prvu nositeljicu turnira Francuskinju Caroline Garciju.

Vekić je odlično otvorila meč i napravila je break kod drugog servisa Francuskinje. Svoj nije gubila te je došla do prednosti. Drugi set Vekić također otvara breakom, no nakon što je jedva sačuvala svoj servis, gubi iduća dva te je Garcia izjednačila meč. U trećem setu nije bilo breaka sve do 13. gema, iako je Garcija u dva navrata bila vrlo blizu, posebno u prvom i sedmom gemu seta kada je Vekić sačuvala dva puta po četiri meč lopte. No, sjajna hrvatska tenisačica izdržala je sve nalete Francuskinje, svoj gem za 6-5 vodstvo osvojila je bez izgubljenog poena, a onda je na isti način 'breaknula' suparnicu.

Vekić je u meču spasila nevjerojatnih 16 od 18 meč lopti i na taj način stigla do šeste pobjede nad favoriziranom Garcijom u 10. susretu.

"Godina je za mene počela fantastično. Čak i da nisam osvojila naslov, vjerujem da bi isti ubrzo stigao. Igram dobar tenis i moram nastaviti raditi i, nadam se, ostati zdrava. Sigurna sam da će rezultati onda nastaviti biti ovakvi. Meč je bio 'ludi', Garcia je igrala odlično, duboko. Fokusirala sam se na osvajanje što više bodova, nije bilo lagano. Jako sam sretna zbog pobjede", rekla je 26-godišnja Osječanka.

Vekić je ovo bio prvi naslov nakon studenog 2021., a ovim trijumfom skočila je za čak osam mjesta na WTA ljestvici i novi tjedan dočekat će kao 23. tenisačica svijeta, ujedno i najbolja Hrvatica budući da je Petra Martić pala za tri mjesta i sada je 30.

WTA Monterrey, finale

Vekić - Garcia 6-4, 3-6, 7-5


Tagovi

Donna VekićTenisWTA Monterrey

Ostale Vijesti