REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Veliki preokret Paolini, Keys predala zbog ozljede

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 17:15

Za Talijanku je to drugo četvrtfinale u karijeri na Grand Slam turnirima

Ovogodišnja finalistica Roland Garrosa, 28-godišnja Talijanka Jasmine Paolini, prva je tenisačica koja se plasirala u četvrtfinale Wimbledona, a do njega je došla velikim preokretom i predajom Amerikanke Madison Keys, koja je kod rezultata 5-5 u odlučujućem setu bila prisiljena završiti meč zbog ozljede. 

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Paolini (WTA - 7.) je u prethodna tri wimbledonska nastupa ostala bez ijedne pobjede, ali je ove godine i u All England Clubu dokazala da se radi o glavnoj kandidatkinji za godišnju nagradu igračici koja je najviše napredovala.

Talijanka je osvojila prvi set sa 6-3, ali je Keys (WTA - 13.) u drugom počela bolje igrati i došla do vodstva 5-1. Međutim, Paolini je već dokazala da ne odustaje ni u jednom trenutku. Vratila je oba 'breaka' zaostatka i odvela set do 'tie-breaka'. Ipak, Amerikanka joj nije dopustila da dođe do meč-lopte i sa 8-6 je izborila treći set.

I u njemu je Amerikanka došla do dva 'breaka' prednosti, povela sa 5-2 i imala servis za drugo uzastopno četvrtfinale u All England Clubu. Došla je na dva poena od pobjede (30-30), ali ne i do meč-lopte. Paolini je vratila 'break', potom držala servis, a kod vodstva 5-4 Amerikanka je zatražila liječničku pomoć. Osjetila je bolove u lijevom bedrenom mišiću na kojem je dobila povez i pokušala završiti meč. No, izgubila je i drugi servis za pobjedu, nakon dva odigrana poena kod rezultata 5-5, šepajući i sa suzama u očima krenula je prema mreži pružiti ruku svojoj suparnici.

Za Paolini je to drugo četvrtfinale u karijeri na Grand Slam turnirima, a u njemu će joj suparnica ponovno biti američka tenisačica, pobjednica dvoboja između druge tenisačice svijeta Coco Gauff i 17. na pojedinačnoj WTA ljestvici Emme Navarro.

WIMBLEDON, tenisačice - 4. kolo

Jasmine Paolini (Ita/7) - Madison Keys (SAD/12) 6-3, 6-7 (6), 5-5, predaja

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)



Tagovi

Jasmine PaoliniMadison KeysWimbledonTenis

Ostale Vijesti