Veleslalom skijaša: Na startu dvojica Hrvata

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.02.17. | 07:52

Nakon skijašica, i skijaši kreću u lov na medalje u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u St.Moritzu.

U švicarskom St. Moritzu stigli smo i do veleslaloma za skijaše, nakon čega na Svjetskom prvenstvu preostaje još samo slalom u obje konkurencije. Jučer je u veleslalomu slavila trenutno najbolja veleslalomašica Svjetskog kupa, Francuskinja Tessa Worley, a danas ćemo vidjeti hoće li isto poći za rukom vodećem veleslalomašu svijeta kod skijaša, Austrijancu Marcelu Hirscheru.

Vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa je ove sezone prikupio 533 boda u veleslalomu, sa dvije pobjede i četiri druga mjesta. Nema slabijeg plasmana od drugog mjesta, a slavio je na posljednjem veleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu. Najveću konkurenciju imat će u vidu Francuza Alexisa Pinturaulta, koji ima tri pobjede te jedno treće i četvrto mjesto. Hirscher već ima medalju u St.Moritzu, bio je srebrni u alpskoj kombinaciji.

Hirscher ima startni broj šest, a odmah iza njega kreće Pinturault. Prvi će iz startne kućice krenuti francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet.

Na startu će biti i dvojica hrvatskih predstavnika. Filip Zubčić ima startni broj 20, a William Vukelić, koji je kroz jučerašnje kvalifikacije izborio mjesto u današnjoj utrci, kreće 64.

Prva vožnja na rasporedu je u 9:45, a druga u 13 sati.

Dodajmo da skijašice danas voze kvalifikacije za sutrašnju utrku slaloma. Na startu će biti i jedna hrvatska skijašica, Ida Štimac sa startnim brojem 13.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

VeleslalomSvjetsko prvenstvo u skijanjuFilip ZubčićWilliam VukelićSkijanje

Ostale Vijesti