Večeras Super Bowl: Patriotsi i Seahawksi u borbi za trofej, oba trenera hrvatskog porijekla

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.02.15. | 18:20

Noćas se igra 49. Super Bowl, završna utakmica NFL sezone u kojem se sastaju momčadi koje vode treneri hrvatskog porijekla. Na klupi New England Patriotsa je Bill Belichick, a Seattle Seahwakse vodi Pete Carroll. Donosimo vam analizu i naše predviđanje...

Prvak Seattle igra protiv sjajnih New England Patriotsa. Branitelji naslova Seahawksi su proigrali u drugom dijelu sezone, a njihova pobjeda protiv Green Baya u finalu Nacionalne konferencije, još će se dugo prepričavati. Gubio je Seattle 19-7 dvije minute i 13 sekundi prije kraja, a nakon produžetka je pobijedio 28-22.

New England na svojem stadionu nije imao problema protiv Indianapolisa u finalu Američke konferencije. Pobijedio je New England čak 45-7, a njegov quarterback Tom Brady bit će prvi quarterback u povijesti koji će nastupiti u šestom Super Bowlu. Brady zasad ima tri naslova, kao i Patriotsi. Bili su najbolji 2001., 2003. i 2004. Oni su posljednja momčad koja je obranila naslova, priliku za napraviti isto to sad ima Seattle. Izgubio je New England dva Super Bowla. Oba od NY Giantsa, prvi 2008. godine, a drugi 2012. godine. Taj poraz 2008. doživjeli su baš na stadionu na kojemu se ove godine igra završna utakmica NFL-a. Na početku sezone smo najavili kako je ovo ipak najrealnije finale. Na kraju se to i obistinilo, nije bilo nekih prevelikih iznenađenja u ovoj sezoni.

U 49. Super Bowlu neće biti izraženog favorita. Američke kladionice smatraju kako je ovo izjednačena utakmica. Seattle ima najbolju obranu lige, a New England ponajbolji napad lige i isto tako jako dobru obranu. Prošle su godine Seahawksi u Super Bowlu razbili Denver i ponizili velikog quarterbacka Peytona Manninga. Realno, teško da će isto to napraviti Tomu Bradyju.

Smatramo kako je New England ipak kompletnija momčad. Ima boljeg i iskusnijeg quarterbacka i bolje napadačku liniju i obrana Seattle imat će velikih problema. Tom Brady ima priliku da postane četvrti quarterback u povijesti NFL-a koji je osvojio četiri naslova. Vjerujemo da tu šansu neće propustiti. Mi u 49. Super Bowlu tipujemo na Patriotse.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Super Bowlamerički nogometNew England PatriotsSeattle Seahawks

Ostale Vijesti